x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru "Dramaturgie în doi" a ajuns la a II-a ediţie

"Dramaturgie în doi" a ajuns la a II-a ediţie

17 Aug 2011   •   21:00

Teatrul "Tudor Vianu" din Giurgiu organizeaza cea de-a doua editie a concursului "Dramaturgie in doi", asteptand texte pana la 30 septembrie 2011 (data postei), la adresa: str. Mircea cel Batran nr. 1 Giurgiu, cod 800023.

Potrivit directiei teatrului, se primesc piese in doua personaje (nepu­blicate, nejucate, netransmise la radio sau la TV), care vor fi trimise in trei exemplare dactilografiate cu diacritice, nesemnate, intr-un plic mare ce va contine si un plic mic cu titlul piesei pe el, iar in interior cu datele de identificare ale autorului.

Juriul va fi alcatuit din trei oameni de teatru care vor da fiecarui text note de la 1 la 10. Se vor acorda trei premii in valoare de: 1.500 lei – I; 1.000 lei – II si 500 lei – III. Piesa distinsa cu Premiului I va fi montata pe scena Teatrului "Tudor Vianu" in stagiunea 2011-2012. Pentru a obtine Premiul I este necesar un punctaj minim 28, iar pentru Premiul II si Premiul III cel putin 26 si respectiv 24 de puncte.

Concursul "Dramaturgie in doi" a fost lansat anul trecut, cand s-au in­scris 37 de texte din 17 orase ale Romaniei, dar si din Germania, Franta si Elvetia. A castigat piesa "Tranka-Fleanka" a bucuresteanului Ion Martin.

×