x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Duminici de Sărbătoare la Teatrul Național pentru Copii ABRACADABRA

Duminici de Sărbătoare la Teatrul Național pentru Copii ABRACADABRA

de Magdalena Popa Buluc    |    06 Apr 2024   •   22:00
Duminici de Sărbătoare la Teatrul Național pentru Copii ABRACADABRA

La Teatrul Naţional pentru Copii ABRACADABRA, spectacolele din luna Floriilor vă aşteaptă cu noutăţi, surprize plăcute şi momente de sărbătoare.

Programul acestor spectacole interactive, creat să le ofere micuţilor spectatori-actori câte o premieră în fiecare duminică, îi invită în această perioadă să cunoască poveştile şi numele florilor.  Despre unele dintre aceste nume, pe care mulţi dintre copii le vor afla pentru prima dată, legenda spune că sunt legate de sărbătoarea romană Floralia - ce se organiza primăvara.

 

În urmă cu 23 de ani, în duminica de dinaintea Paştelui avea loc prima ridicare de cortină la Teatrul Naţional pentru Copii ABRACADABRA, în Sala Atelier a TNB. De atunci, în fiecare an are loc o dublă sărbătoare în Duminica Floriilor: sărbătoarea creştină şi aniversarea ingeniosului proiect de teatru pentru copii.

 

De la o stagiune la alta, micii spectatori au fost invitați să urce pe scenă și să se joace de-a Teatrul. În scurt timp, spectacolele au devenit un eveniment pentru întreaga familie.

 

Participarea copiilor alături de actori, în rolurile pozitive din basmele românilor, a stârnit dorinţa micuților actori de a fi mereu învingători în lupta cu forţele răului.

 

Asocierea Teatrului Național I.L. Caragiale din Bucureşti cu Fundația ABRACADABRA a dezvoltat în toţi aceşti ani o nouă formulă teatrală, prin care actorii pun în valoare talentul spectatorilor. Copiii care urcă pe scenă și iau parte la derularea basmului devin, până la finalul spectacolului, eroii din Poveștile Românilor. Nu în ultimul rând, aceste spectacole recomandă Jocul de-a Teatrul să facă parte cu brio din educația celor mici.

 

Vă invităm în luna aprilie, în fiecare duminică, de la ora 11.00, în Sala Media a Teatrului Național, unde vor avea loc aceste spectacole eveniment. Poveștile de primăvară vor avea întâietate, culminând - pe 28 aprilie - cu dubla Sărbătoare din Duminica Floriilor.

 

 

Fotografii din spectacole: Florin Ghioca

×