x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru "Fantasmagoria" la Cluj

"Fantasmagoria" la Cluj

02 Iun 2010   •   00:00

Joi, 10 iunie, începând cu ora 19:00, în sala Auditorium Maximum din Cluj va avea loc spectacolul "Fantasmagoria" a companiei de teatru Dan Puric, Passe Partout. Pentru prima dată pe scena de teatru clujean, spectacolul promite să aducă o poveste care seamănă cu un film rusesc, cu nostalgii şi troiene, ingenios îndulcită cu năzdrăvănii româneşti.

"Fantasmagoria este un spectacol-reverie, în timpul căruia cei patru actori te vor face să crezi că ai ajuns în mijlocul unui basm de-a-ndoaselea, un basm în care Ileana Cosânzeana e stăpână aprigă peste trei Păcală rătăciţi prin viscol. O creaţie la graniţa dintre pantomimă şi circ, la fel de stranie şi de fascinantă ca o plimbare de o oră de-a lungul Siberiei călare pe spinarea lui Fram, ursul polar" informează membrii Passe Partout.
Din distribuţie fac parte Vadim Rusu (care semnează şi regia spectacolului), Nadejda Dimitriu, Petru Ciobanu şi Petrică Voicu.

Compania Passe Partout a fost înfiinţată de către Dan Puric în anul 1999. Printre membrii ei se numără actori amatori şi profesionişti de toate vârstele, dar cu precădere tineri de până în 35 de ani. Desfăşurându-şi activitatea sub forma unei şcoli de elită în domeniul artistic, Dan Puric a reuşit să realizeze împreună cu membrii companiei spectacolele de succes: "Made în România", "Costumele", "Hic sunt leones", "Cei 5" şi "Don Quijote".

Biletele se găsesc la librăria Cărtureşti din Iulius Mall. 

×
Subiecte în articol: teatru