x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Horaţiu Mălăele şi Emilia Popescu, sub semnul lui Ion Caramitru. La Steaua… Cuvinte, necuvinte… pe 15 decembrie, ora 20.00, Sala Studio a TNB

Horaţiu Mălăele şi Emilia Popescu, sub semnul lui Ion Caramitru. La Steaua… Cuvinte, necuvinte… pe 15 decembrie, ora 20.00, Sala Studio a TNB

de Magdalena Popa Buluc    |    21 Noi 2022   •   16:50
Horaţiu Mălăele şi Emilia Popescu, sub semnul lui Ion Caramitru. La Steaua… Cuvinte, necuvinte… pe 15 decembrie, ora 20.00, Sala Studio a TNB

La steaua… primul spectacol din seria Cuvinte, necuvinte... poate fi văzut la Sala Studio a Teatrului Naţional I.L. Caragiale pe 15 decembrie 2022, ora 20.00.

Horaţiu Mălăele şi Emilia Popescu vor recita sub semnul lui Ion Caramitru, în ambianţa muzicală creată de Cătălin Răducanu, într-un spectacol unic de poezie şi muzică ale cărui taine vă lăsăm să le descoperiţi atunci.

 

        Horaţiu Mălăele : ”Poezia este felul omului de a zbura. Sau. Locuim împreună în acest spectacol pentru că noi credem, ca și dumneavoastră, că poezia este felul omului de a zbura. Sau. Actorul și Poezia sunt neamuri. Sau. Ovidiu Genaru spune că „o lume fără poezie e sortită frigului”. De acord”.

        Emilia Popescu : „Poezia e visul cel mai ascuns al omului”.

Pornit de la o idee de Ovidiu Miculescu, acest proiect este un act de restituție și un demers de susţinere a unui domeniu cultural marginalizat în contemporaneitate, adăugând poeziei arta actorului, rostirea, muzica şi imaginea. Regia spectacolului este semnată de Claudiu Goga, regia muzicală Oltea Şerban-Pârâu, video Virgil Oprina.

        În centrul acestei seri eveniment se vor afla versuri din creaţia lui Mihai Eminescu, dar şi a altor poeţi români precum Nichita Stănescu, Ştefan Augustin Doinaş, Emil Brumaru şi nu numai, pe o selecţie centrată în jurul unei teme – dragostea. Cei aflaţi pe scenă vor intra într-un dialog imaginar cu Ion Caramitru, prezent în proiecția ultimei filmări realizate de acesta pentru proiectul Aplauze pentru poet.

Vă invităm să participați la o seară de excepție, prima dintr-o serie pe care o dorim continuată la Teatrul Național I.L. Caragiale, a cărui menire este, printre altele, și aceea de a cultiva gustul spectatorilor pentru cuvintele frumos rostite.

 

×