x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru În luna septembrie, te așteptăm la o nouă serie de performance-uri Teatrelli

În luna septembrie, te așteptăm la o nouă serie de performance-uri Teatrelli

de Magdalena Popa Buluc    |    10 Sep 2022   •   16:13
În luna septembrie, te așteptăm la o nouă serie de performance-uri Teatrelli
Sursa foto: Isidor-Popescu

Am început deja stagiunea în forță și ne bucurăm să vă invităm, în luna septembrie, la 3 performance-uri Teatrelli, printre care și un nou proiect teatral experimental.

URBAN GIF SHOW, un spectacol plin de energie, culoare și poezie urbană, revine la Teatrelli în 17 și 18 septembrie, după o pauză de 9 luni.

URBAN GIF SHOW este un spectacol inovator despre oraș (implicit despre București) și despre felul în care corpul se manifestă în el. Pornind de la doi termeni contemporani și două practici celebre deja, inclusiv în comportamentul social media, repere între care ne ducem viața din ce în ce mai des – jpeg și GIF –, spectacolul recontextualizează rolul corpului uman, mișcarea și esența într-o înlănțuire de combinații artistice și tehnice unice.

Spectacolul propune, totodată, un nou tip de experiență performativă, cu un instrument de lucru nou, specific programelor de animație - secvențatorul, un fel de auto-programare corporală.

Un spectacol de: Florin Fieroiu (concept), Vlaicu Golcea (muzică), Cristina Milea (scenografie), Elise Wilk (poeme urbane), Ioana Ilas Bodale și Mircea Ilas (video și grafică).

Performeri: Nicoleta Lefter, Alexandra Mihaela Dancs, Paul Cimpoieru, Denis Bolborea, Simona Dabija. Începând cu aceste reprezentații, doi noi performeri se vor alătura echipei spectacolului - Eliza Trefaș și Sergiu Diță - urmând să joace prin rulaj.

 

Continuăm seria de performance-uri experimentale la Teatrelli cu proiectul ”The Others / Ceilalți” care va avea primele reprezentații în 22, 23 și 25 septembrie. ”The Others” este o suită de performance-uri 1:1 (un performer și un spectator) care relevă modul în care ne poziționăm în relație cu ceilalți în contexte afective: felul în care reacționăm la manifestarea vulnerabilității prin plâns sau cum percepem distanța fizică dintre noi, transpusă, într-una dintre situații, prin intermediul sunetului. Performance-urile se petrec în două locații și în spațiul public dintre ele: Teatrelli și Institutul Goethe din București.

Proiectul este conceput de Ioana Păun și a fost prezentat într-o primă variantă în timpul rezidenței regizoarei la MuseumsQuartier din Viena, în 2021.

Prin cumpărarea unui bilet, fiecare spectator va avea acces la întreaga suită de performance-uri și va fi însoțit de câte un actor pe parcursul întregii experiențe, în toate spațiile în care aceasta se desfășoară.

Echipa proiectului este formată din: Ioana Păun (concept), Synne Genzmer (curator - a făcut, timp de de cinci ani, parte din echipa de curatori a Kunsthalle Vienna),  Grig Burloiu (coder și compozitor), Biatrice Cozmolici (manager de proiect). Performeri: Ruxandra Hule, Alex Chindriș, Ana-Maria Pop.

”The Others” este produs în parteneriat cu creart/Teatrelli, Institutul Goethe din București și Forumul Cultural Austriac și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

 

„DUAL, un performance despre prietenie”, cea mai recentă producție work in progress Teatrelli, intră în repertoriul teatrului începând cu luna septembrie.

DUAL este un performance teatral, non-verbal, cu o poveste pretext pentru căutările artiștilor: trei prieteni foarte buni se întâlnesc să gătească împreună un desert. Ceea ce este, aparent, senin și natural, începe să pulseze pe dedesubt. Artiștii traduc prin interacțiunea cu obiectele unei bucătării stările opuse prieteniei. Ce se întâmplă când dispare încrederea? Apare îndoiala. Ce se întâmplă când dispare siguranța? Apare frica.

DUAL este o invitație la a privi prietenia dincolo de clișeu și, totodată, o formă de căutare a mijloacelor de expresie artistică.

Puncte de pornire și inspirație au fost Erwin Wurm și Csilla Klenyánszki, artiști conceptuali - dar cu umor - care analizează cotidianul prin sculpturi umane de un echilibru fragil.

Următoarea reprezentație va avea loc în 29 septembrie, de la ora 19:00.

Concept: Leta Popescu, Bogdan Spătaru, Florin Fieroiu

Performeri: George Albert Costea,  Mihaela Velicu, Vlad Udrescu

 

×