x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru În siguranță, online, la Teatrul Dramaturgilor Români

În siguranță, online, la Teatrul Dramaturgilor Români

de Magdalena Popa Buluc    |    22 Ian 2021   •   18:35
În siguranță, online, la Teatrul Dramaturgilor Români

Proiectul „Conectați la cultură. O stagiune online” va continua vineri, 22 ianuarie, ora 20:00, cu spectacolul „În siguranță” de Mara Grasu, în interpretarea actriței Antonia Boantă.

Vă invităm să descoperiți o monodramă cu numeroase calități, premiată în cadrul concursului de creație teatrală și literară „Distanța” (desfășurat în parteneriat cu BMB și MNLR, în perioada mai – iunie 2020). La o vârstă foarte timpurie, Mara Grasu, studentă a Facultății de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, arată o siguranță a replicii remarcabilă. Acțiunea ingenioasă și forma originală a unui epistolar cu o singură  direcție îi asigură tinerei un debut de succes în dramaturgie.

O veți cunoaște astfel pe Margot, o tânără asistentă medicală din timpul Primului Război Mondial, prin prisma scrisorilor pe care aceasta le trimite iubitului plecat pe front. Între prima și ultima secvență trec peste patru ani – conflagrația se încheie, iar Margot se schimbă treptat. Ea nu duce dorul libertății pentru că, așa cum spune autoarea, „nu a gustat-o niciodată”.

„În siguranță” propune o partitură cu o evoluție interesantă pentru actrița Antonia Boantă. Absolventă a Facultății de Arte din cadrul Universității Hyperion (clasa prof. Adriana Trandafir și conf. univ. dr. Diana Mihăiță), tânăra a debutat pe scena Teatrului de Comedie, în spectacolul „Mult zgomot pentru nimic”, regia Andrei Șerban.

Așadar, în siguranță, din confortul casei dumneavoastră, vă invităm să urmăriți cel de-al treilea spectacol bazat pe una dintre monodramele câștigătoare. Materialul va fi disponibil gratuit, pe pagina YouTube a #TDR.

Teatrul Dramaturgilor Români este o instituție publică de cultură subvenționată de Consiliul General al Municipiului București.

×