x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru La Nottara, japonezii prezintă "Însemnări din Tokyo"

La Nottara, japonezii prezintă "Însemnări din Tokyo"

08 Iun 2010   •   00:00

Teatrul Nottara găzduieşte miercuri şi joi, de la ora 19:00, spectacolul "Însemnări din Tokyo" de Oriza Hirata, prezentat de trupa japoneză Seinenda Theater Company. Două reprezentaţii cu acelaşi spectacol au avut loc la Sibiu, în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru încheiat recent, şi la Craiova, la Teatrul Naţional.

Titlul "Însemnări din Tokyo" este un omagiu adus capodoperei regizorului de film Yasujiro Ozu, "Poveste din Tokyo". Pentru japonezi, spectacolul este una dintre cele mai însemnate montări. Dramaturgul şi regizorul Oriza Hirata - figură emblematică a teatrului contemporan japonez, a avut în ultimii ani colaborări de succes la nivel internaţional, în special cu National Drama Center din Franţa. După ce s-a jucat pe numeroase scene japoneze, dar şi în galerii de artă, spectacolul "Însemnări din Tokyo", tradus în opt limbi, a fost aplaudat în 14 ţări.

Acţiunea piesei este plasată într-un mic muzeu de artă din Tokyo, în anul 2014, unde grupurile de vizitatori vin pentru a vedea tablourile salvate dintr-o Europă distrusă de război. Abordând diferite teme (familia, războiul, arta), spectacolul atinge problematici fundamentale ale lumii contemporane.
Spectacolul de la Nottara are subtitrare în limba română.

×
Subiecte în articol: teatru