x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Marin Moraru – 75 de ani

Marin Moraru – 75 de ani

de Maria Sârbu    |    30 Ian 2012   •   21:00
Marin Moraru – 75 de ani

Ne este foarte dor de Marin Moraru pe scena, caci nu mai apare in spectacole. Marturiseam de curand cititorilor bucuria ca va juca, alaturi de Mariana Mihut, in 'Conu’ Leonida fata cu reactiunea' de Caragiale, in viitorul spectacol al lui Silviu Purcarete de la Teatrul National Bucuresti. Dar nu, nu a mai vrut sau nu a mai putut...

Deoarece filmeaza mult pentru seriale tv. E alegerea artistului, a marelui artist, care astazi implineste 75 de ani. Oricum, indife­rent de ce joaca, spectatorul de astazi are satisfactia sufleteasca de a-l vedea pe minunatul actor in activitate. E o bucurie imensa, iar in aceasta zi din plina iarna ii intoarcem din caldura inimilor noastre pe care el ne-a dat-o cu fiecare rol din teatru, film, televiziune sau radio.

Vrem sa-l stim sanatos si ca este in continuare cu gandul la publicul sau. Timp de peste 50 de ani a slujit cu credinta arta. Din 1961, cand a absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica, a jucat la Teatrul Tineretului din Bucuresti, la Teatrul de Comedie, la 'Bulandra', la Nationalul bucu­res­tean. A facut si vreo 30 de filme de succes. Personajele pe care le-a reali­zat in nenumaratele creatii teatrale sau cinematografice reprezinta un tezaur al culturii romane.
La multi ani, Marin Moraru!

×
Subiecte în articol: teatru