x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru „My Fair Lady” strălucește pe scena Teatrului Național de Operetă și Musical "Ion Dacian"  16 și 17 octombrie 2021

„My Fair Lady” strălucește pe scena Teatrului Național de Operetă și Musical "Ion Dacian"  16 și 17 octombrie 2021

14 Oct 2021   •   10:32
„My Fair Lady” strălucește pe scena Teatrului Național de Operetă și Musical "Ion Dacian"   16 și 17 octombrie 2021

„My Fair Lady” este musicalul care îi poate face chiar şi pe cei mai vehemenţi critici ai acestui gen să se lase seduşi de magia unei poveşti de dragoste plină de umor, de suspans şi de infinite contradicţii care atrag iremediabil spectatorul într-o vâltoare de întâmplări şi emoţii.  “My Fair Lady” cucereşte prin scene romantice, dar şi prin replici comice sau copilăreşti, totul exaltând într-o surprinzătoare filosofie a vieţii şi a dragostei. Piesa a păstrat o mare parte din filosofia lui „Pygmalion” de George Bernard Shaw, el însuși inspirat din “Metamorfozele” lui Ovidiu.

”My Fair Lady”, filmul muzical american,  a fost lansat în 1964 și s-a dovedit a fi un mare succes.

Ceea ce distinge „My Fair Lady” de oricare alt musical este faptul că timpul nu a reuşit să-l şteargă din preferinţele publicului tocmai datorită mesajului puternic pe care îl transmite prin muzica de neuitat şi prin grandoarea imaginilor. Povestea Elizei este, dincolo de povestea prezentată de musical, expresia plasticităţii caracterului uman ca rezultat al educaţiei şi al moralei, admirând realul pe care îl vedem şi realizând idealul pe care îl simţim.

Regia a fost semnată de regretatul Ion Caramitru care spunea despre spectacol că „​Am muncit cu drag și abnegație alături de scenograf, dirijori, coregraf, orchestră, balet, cor, maestru de lumini, ca să nu mai vorbesc de soliști, pentru a ne apropria, pe cât posibil, de tot ce este omenesc în această capodoperă.”

         Echipa artistică este completată de nume precum Andrei Munteanu (coordonator artistic), Viorica Petrovici (scenografia si costumele), Florin Fieroiu (coregrafia), Aurel Muraru (dirijor cor), Monica Ștraț și Raluca Herciu (asistenți coregrafie), Lucian Moga (lighting designer), Cristian Șimon (asistent light designer).

Vă invităm în serile de 16 și 17 Octombrie 2021, ora 18:00 la cele două reprezentații ale spectacolului “My Fair Lady”. După cum Doina Papp ne aminteşte, «un brand garantat, dar şi periculos prin concurenţa antecedentelor celebre intrate în legendă- “My Fair Lady” - intră în repertoriul Teatrului Naţional de Operetă şi Musical ”Ion Dacian” glorios, pe uşa din faţă ».

 Informații despre stagiunea 2021-2022, cât și calendarul spectacolelor și evenimentelor desfășurate la Teatrul Național de Operetă și Musical “Ion Dacian” le puteți afla de pe site-ul oficial: https://www.opereta.ro/, de pe pagina de Instagram opereta.ro, sau de pe pagina de Facebook a teatrului: https://www.facebook.com/OperetaIonDacian. Biletele pot fi achiziționate atât on-line de pe site-urile www.opereta.ro și www.startickets.ro cât și de la casa de bilete aflată în incinta teatrului din Bulevardul Octavian Goga, nr.1, sector 3.

 

×