x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru My Fair Lady – o simfonie a transformării și dragostei, un epos muzical despre ascensiunea umană pe scena Teatrului Național de Operetă și Musical ”Ion Dacian”

My Fair Lady – o simfonie a transformării și dragostei, un epos muzical despre ascensiunea umană pe scena Teatrului Național de Operetă și Musical ”Ion Dacian”

de Redacția Jurnalul    |    08 Feb 2024   •   15:24
My Fair Lady – o simfonie a transformării și dragostei, un epos muzical despre ascensiunea umană pe scena Teatrului Național de Operetă și Musical ”Ion Dacian”
Sursa foto: Opereta

Învață, iubește, transformă - spectacolul care îți atinge sufletul și te îndeamnă să te descoperi în ritmul fermecător al My Fair Lady, va fi oferit publicului pe 10 februarie, de la ora 18:00, pe scena Teatrului Național de Operetă și Musical ”Ion Dacian”.

În fiecare notă, în fiecare pas de dans, în fiecare replică se ascunde o poveste extraordinară de transformare și înălțare. ”My Fair Lady” nu este doar un spectacol, ci o călătorie emoționantă în lumea aspirațiilor umane, a căutării identității și a iubirii neașteptate.

La baza acestei capodopere muzicale stă dorința unui om simplu de a se ridica dincolo de limitele impuse de condiția sa socială. Eliza Doolittle, Rodica Ștefan, personajul principal, reprezintă acea floare frumoasă ce își caută rădăcinile în cultura elevată a societății engleze. Sub îndrumarea meticuloasă a lui Henry Higgins, personajul complex interpretat de Stefan Popov, Eliza,  trece printr-un proces de transformare uluitoare, devenind o doamnă cu vorbire rafinată și atitudine aristocratică. Cu maestria lor inegalabilă și contribuția impresionantă, soliștii Cristian Caraman în rolul Colonel Pickering, Orest Pîslariu-Ranghilof în interpretarea lui Alfred P. Doolittle, Andrei Pleșca în calitate de Freddy Eynsford-Hill, Mioara Curechian în rolul D-nei Pearce, Gladiola Nițulescu-Lamatic în pielea D-nei Higgins și Claudia Deleanu în ipostaza D-nei Eynsford-Hill aduc un plus de rafinament și pasiune spectacolului, transformând opereta ”My Fair Lady” într-o experiență memorabilă și captivantă.

Însă, dincolo de fascinația exercițiului lingvistic, ”My Fair Lady” explorează și relația tumultoasă dintre cei doi protagoniști. Într-o alchimie complexă de ură și admirație reciprocă, se conturează o poveste de dragoste plină de surprize și momente emoționante. Spectacolul captează publicul într-un dans al inimilor, unde personajele se apropie și se resping într-un joc captivant.

Regizat cu pasiune și dedicare de Ion Caramitru, spectacolul promite să ofere o experiență memorabilă. ”Am muncit cu drag și abnegație alături de o echipă extraordinară, pentru a aduce la viață această capodoperă și pentru a transmite emoția și profunzimea fiecărui moment”, mărturisește regizorul.

Distribuția impresionantă promite să aducă în fața publicului interpretări magistrale și emoționante.

Regizor: Ion Caramitru; Scenografia și costumele: Viorica Petrovici; Light Designer: Lucian Moga; Asistent light designer: Cristian Șimon; Coregrafie: Florin Fieroiu; Dirijor cor: Aurel Muraru; Asistent coregrafie: Relu Dobrin; Coordonator artistic: Andrei Munteanu; Libretul și adaptarea: ALAN JAY LERNER; Muzica: FREDERICK LOEWE

Conducerea muzicală: Alexandru Ilie

Henry Higgins – Stefan Popov; Eliza Doolittle – Rodica Ștefan; Colonel Pickering – Cristian Caraman; Alfred P. Doolittle –  Orest Pîslariu-Ranghilof; Freddy Eynsford-Hill –  Andrei Pleșca; D-na Pearce – Mioara Curechian; D-na Higgins – Gladiola Nițulescu-Lamatic; D-na Eynsford-Hill – Claudia Deleanu; Harry:  Marius Meragiu; Jamie:  Mihăiță Radu; Profesor Karpathy: Septimiu Urzică; Regina: Georgeta Grigore; Prințul Lothar: Iulian Rădoi; George-cârciumarul; Arnold  Mack; Omul din Selsey:  Alois Doboș; Omul din Hoxton: Alin Țintea; Lordul Boxington: Victor Bunea; Lady Boxington: Claudia Deleanu; Sir Temistocles Stephanos: Cătălin Cocheș; D-na Hopkins: Ileana Lenghel/Ioana Băiașiu; Majordomul: George Matei; Polițistul: Alexandru Onea; Florăreasa din fața casei lui Higgins: Monica Marin; Charles șoferul: Octavian Ștefănescu

În alte roluri: Ana-Maria Racu, Aurelia Tudor, Alin Țintea, Bogdan Ardeleanu, Bogdan Pelearcă, Cristina Popa, Carmen Angheloiu, Cristina Georgescu, Corina Plopeanu, Carmen Anghel, Gabriela Popescu, Irina Onea, Meri Ferariu, Răzvan Rusu, Miruna Dascălu, Adina Ciocoveanu, Alexandra Țurcan, Andreea Teodorescu, Dumitru Filip, Septimiu Urzică, Andrei Predescu, Ana Maria Moldoveanu.

Cu o orchestră sub conducerea maestrului Constantin Grigore și participarea remarcabilă a Corului și Baletului Teatrului Național de Operetă și Musical ”Ion Dacian”, ”My Fair Lady” devine o adevărată călătorie  artistică spre transformare.

Descoperă universul fascinant al ”My Fair Lady" pe 10 februarie 2024, de la ora 18:00 și lasă-te purtat de muzica, dansul și povestea care definesc cu grație frumusețea transformării și forța iubirii, un spectacol captivant care te va inspira să îți descoperi propria voce în simfonia vieții.

Informații despre stagiunea 2023-2024, cât și calendarul spectacolelor și evenimentelor desfășurate la Teatrul Național de Operetă și Musical “Ion Dacian” le puteți afla de pe site-ul oficial: https://www.opereta.ro/, de pe pagina de Instagram opereta.ro, sau de pe pagina de Facebook a teatrului: https://www.facebook.com/OperetaIonDacian. Biletele pot fi achiziționate atât on-line de pe site-urile www.opereta.ro și www.ticketstore.ro cât și de la casa de bilete aflată în incinta teatrului din Bulevardul Octavian Goga, nr.1, sector 3.

×