x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Nicușor Dan anunță schimbarea directorului Teatrului Nottara. Cine este noul manager

Nicușor Dan anunță schimbarea directorului Teatrului Nottara. Cine este noul manager

02 Mai 2022   •   15:06
Nicușor Dan anunță schimbarea directorului Teatrului Nottara. Cine este noul manager

Noul director al Teatrului Nottara este Alexandru Dumitru Mâzgăreanu, anunță primarul general al Capitalei, Nicușor Dan.

„De azi, Teatrul Nottara are un nou manager. E vorba despre Alexandru Dumitru Mâzgăreanu, un tânăr regizor din cadrul teatrului, care la doar 35 de ani a regizat peste 30 de piese de teatru și a câștigat mai multe distincții interne și internaționale”, transmite Nicușor Dan.

Edilul spune că noul manager a obținut premiul pentru cel mai bun regizor la Festivalul Internațional de Teatru Fest(IN) pe Bulevard 2018 și a fost nominalizat de două ori la premiile UNITER.

„A regizat piese de teatru aparținând lui Shakespeare, Molière, Gogol, Caragiale, Mihail Sebastian. Am semnat dispoziția de numire temporară având convingerea că tinerii de valoare trebuie susținuți și în speranța animării cu un suflu nou a unuia dintre cele mai prestigioase teatre bucureștene și naționale. Îi doresc succes noului director, iar bucureștenilor le adresez invitația de a merge în continuare la teatru”, explică Nicușor Dan.

Anterior, Teatrul Nottara a fost condus de Marinela Țepus, instalată în funcție din 2011, după plecarea actorului Mircea Diaconu. 

Pe 21 martie, primarul general a anunțat că a trimis Corpul de control la Teatrul Nottara, în urma acuzațiilor de nereguli din partea a 15 angajați ai instituției. 

×