x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru O armonie desăvârșită, o alchimie a dragostei și a intrigilor în „Bărbierul din Sevilla”, pe scena Operei Naționale București

O armonie desăvârșită, o alchimie a dragostei și a intrigilor în „Bărbierul din Sevilla”, pe scena Operei Naționale București

de Redacția Jurnalul    |    12 Mar 2024   •   18:22
O armonie desăvârșită, o alchimie a dragostei și a intrigilor în „Bărbierul din Sevilla”, pe scena Operei Naționale București

Într-o seară plină de farmec și muzicalitate, Opera Națională București aduce pe scenă, joi, 14 martie 2024, de la ora 18:30, o interpretare magnifică a ”Bărbierului din Sevilla”, o comedie amoroasă vibrantă, în care planurile și pasiunile se împletesc într-un dans fermecător.

Regizorul Matteo Mazzoni redefinește genul comic, aducând un suflu proaspăt acestei capodopere clasice. Cu o distribuție de excepție și o orchestră sublimă, acest spectacol promite să transporte publicul într-o lume vibrantă de intrigi și pasiuni.

În regia și scenografia maestrului Matteo Mazzoni, ”Bărbierul din Sevilla” debutează într-o simfonie de intrigi și pasiuni. Contele Almaviva, interpretat magistral de Bogdan Mihai, își pune la încercare iscusința împreună cu vestitul bărbier Figaro (Iordache Basalic) pentru a cuceri inima frumoasei Rosina (Oana Andra), aflată sub tutela strictă a doctorului Bartolo (Vicențiu Țăranu).

În actul I, în zori, Almaviva își declară dragostea printr-o serenadă plină de pasiune, iar Figaro își pune talentul în slujba planului lor ingenios. Rosina, interpretată cu grație de Oana Andra, devine protagonista unei drame comice, învăluită în mister și suspans.

Actul al II-lea se desfășoară în casa doctorului Bartolo, unde intrigi și schimburi de identitate duc la un climax plin de umor și emoție. Bogdan Mihai aduce în scenă un Almaviva plin de versatilitate, costumat în profesor de muzică, într-un ultim efort de a-și cuceri iubita.

În final, sub bagheta dirijorului Ciprian Teodorașcu, opera atinge culmile armoniei, cu o distribuție remarcabilă și orchestră sublimă. Figaro, Rosina și Contele Almaviva dansează într-un ritm perfect, dragostea găsindu-și calea și învingănd toate obstacolele.

Sub îndrumarea dirijorului Ciprian Teodorașcu, a maestrului de cor Daniel Jinga și a asistentului de regie Claudia Machedon, orchestra, corul și ansamblul de balet ale Operei Naționale București se unesc pentru a crea o simfonie captivantă a iubirii și intrigilor. Cu regia, scenografia, mișcarea scenică, lighting design-ul care poartă seemnătura lui Matteo Mazzoni – Italia, regia video semnată de Fabio Massimo Iaquone și Luca Attilii, spectacolul capătă o dimensiune vizuală care adâncește și mai mult experiența spectatorilor.

Distribuția:

Dirijor : Ciprian Teodorașcu

Figaro: Iordache Basalic, Rosina: Oana Andra, Contele Almaviva: Bogdan Mihai, Don Bartolo: Vicențiu Țăranu, Don Basilio: Leonard Bernad, Berta: Andreea Bucur, Fiorello/Sergentul: Daniel Filipescu, Notarul: Andrei Bolohan, Chitară: Cezar Bălan

 

Cu participarea Orchestrei, Corului și a Ansamblului de Balet ale Operei Naționale București

 

”Bărbierul din Sevilla” este un prilej de bucurie și uimire, o călătorie muzicală care captivează inimile și imaginațiile, o operă care cu fiecare notă și cu fiecare replică aduce la viață magia creației lui Rossini într-un mod memorabil.

Vă invităm cu căldură să vă alăturați nouă într-o seară plină de farmec și muzicalitate, joi, 14 martie 2024, de la ora 18:30, la Opera Națională București, pentru a vă bucura de o interpretare magnifică a ”Bărbierului din Sevilla”.

 

Informații despre stagiunea 2023-2024, cât și calendarul spectacolelor și evenimentelor desfășurate la Opera Națională București puteți afla de pe site-ul oficial: https://www.operanb.ro/, de pe pagina de Instagram https://www.facebook.com/operanb.ro/, sau de pe pagina de Facebook: https://www.instagram.com/operanationalabucuresti/. Biletele pot fi achiziționate atât on-line de pe situl https://tickets.operanb.ro cât și de la casa de bilete aflată în incinta operei din Bd. Mihail Kogălniceanu 70-72, sect. 5.

×