x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru OPEN CALL pentru regizori |creart/Teatrelli lansează provocarea montării unui spectacol-laborator

OPEN CALL pentru regizori |creart/Teatrelli lansează provocarea montării unui spectacol-laborator

de Magdalena Popa Buluc    |    30 Iul 2021   •   15:30
OPEN CALL pentru regizori |creart/Teatrelli lansează provocarea montării unui spectacol-laborator

Teatrelli își deschide porțile pentru regizorii români de toate vârstele și lansează un OPEN CALL pentru montarea unui spectacol cu structură de laborator, perioada de înscriere fiind programată în intervalul 2 august -5 septembrie 2021. Provocarea urmează linia dezvoltată de creartpentru a transforma spațiul Teatrelli într-un laborator de cercetare cu public în sfera artelor spectacolului, și de a oferi, în egală măsură, cât mai multe oportunități artiștilor autohtoni  de a putea concepe, implementa și oferi viziuni artistice inovatoare.

OPEN CALL-ul lansat de Teatrelli esteo propunere deschisă la experiment, regizorii care doresc să se înscrie și să participe fiind invitați să integreze într-o producție de teatru /dans sau performance corporal un limbaj care provine dintr-o altă zonă artistică decât cea a artelor spectacolului (spre exemplu, cinematografie, arte vizuale ș.a.) sau tehnologie, sociologie etc.

Propunerea selectată urmează a fi montată în stagiunea 2021/2022 și va intra în repertoriul Teatrelli, ca producție creart/Teatrelli. Este garantat un minim de 15 reprezentații jucate. Selecția candidaților va fi realizată de către un juriuformat din: profesorul, cercetătorul și criticul de teatru Octavian Saiu, cu o vastă experiență deopotrivă națională și internațională, precum și doi dintre cei mai relevanți artiști și specialiști din zona experimentală a teatrului românesc – Radu Nica, regizor și conferențiar la Facultatea de Teatru şi Film/UBB Cluj-Napoca, și Cristian Ban, regizor și membru fondator al #Reactor de creație și experiment Cluj-Napoca. În procesul de jurizare li se alătură Roxana Lăpădat – director artistic Teatrelli.

Înscrierile se pot face până pe 5 septembrie 2021 (inclusiv), iar propunerea selectată va fianunțată în data de 23 septembrie 2021.

Pentru înscriere sunt necesare: un self-tape cu o durată de maxim 10 minute, în care fiecare regizor va explica ce stă la baza preocupării și interesului față de tema/limbajul propus, cum dorește să implementeze acest limbaj în spectacol și cum va decurge etapa de laborator,  în ce măsură a mai abordat tema sau limbajul propus în alte proiecte; un mood board care să ofere juriului o imagine asupra direcției în care se va dezvolta estetica spectacolului (un sunt necesare schițe scenografice); descrierea conceptului regizoral și o prezentare succintă a membrilor echipei de creație; CV-ul regizorului/echipei.

 

Materialele vor fi transmise pe adresa de e-mail teatrelli@creart.ro.

×