x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Premieră PANDORIUM după Fabule de La Fontaine, la Teatrul Odeon

Premieră PANDORIUM după Fabule de La Fontaine, la Teatrul Odeon

30 Oct 2022   •   09:05
Premieră PANDORIUM după Fabule de La Fontaine, la Teatrul Odeon

După montările cu GARDENIA de Elżbieta Chowaniec și PENTRU BINELE TĂU de Pier Lorenzo Pisano, regizorul Zoltán Balázs (Ungaria) revine pentru a treia oară la Teatrul Odeon unde pune în scenă spectacolul PANDORIUM după „Fabule” de La Fontaine, scenografia Constantin Ciubotariu, cu Conrad Mericoffer, Alina Berzunțeanu, Mădălina Ciotea, Sabrina Iașchevici, Ioana Mărcoiu, Crina Mureșan, Cătălina Mustață, Paula Niculiță, Simona Popescu.

Limbajul său artistic versatil și multi-fațetat oferă audienței o experiență teatrală complexă, în care mișcarea și muzica sunt ridicate la același nivel cu cuvintele.

Premiera este programată joi, 3 și vineri, 4 noiembrie, ora 19.00, în Sala Majestic.

Așa cum italienii îl au pe Dante, englezii pe Shakespeare, spaniolii pe Cervantes, germanii pe Goethe, genii a căror operă rezumă o epocă și sufletul unui popor, la francezi La Fontaine este unul din marii scriitori cu adevărat reprezentativi ai psihologiei naționale, inofensiv autor de fabule în aparență, de fapt unul din criticii cei mai lucizi și mai necruțători ai societății din timpul lui.

PANDORIUM

după Fabule de La Fontaine

Adaptarea, coloana sonoră, coregrafia și regia: Zoltán Balázs (Ungaria)

Scenografia: Constantin Ciubotariu

Traducerea: Tudor Măinescu și Aurel Tita

Cu: Conrad Mericoffer, Alina Berzunțeanu, Mădălina Ciotea, Sabrina Iașchevici, Ioana Mărcoiu, Crina Mureșan, Cătălina Mustață, Paula Niculiță, Simona Popescu

×