x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Privighetoarea – o nouă producție pentru copii, la Teatrul Maghiar de Stat Cluj!

Privighetoarea – o nouă producție pentru copii, la Teatrul Maghiar de Stat Cluj!

de Magdalena Popa Buluc    |    15 Dec 2023   •   22:15
Privighetoarea – o nouă producție pentru copii, la Teatrul Maghiar de Stat Cluj!

Sâmbătă, 16 decembrie, ora 19.00, Teatrul Maghiar de Stat Cluj va prezenta spectacolul pentru copii Privighetoarea, pus în scenă de Traian Savinescu, care a lucrat pentru prima oară la Cluj.

Scenariul cunoscutul basm al lui Hans Christian Andersen a fost adaptat pentru scenă de Péter Tasnádi-Sáhy. Următoarele reprezentații sunt programate duminică, 17 decembrie, ora 17.00, și  sâmbătă, 23 decembrie, ora 18.00, în Sala Mare a Teatrului.

La conferința de presă de dinaintea premierei, Traian Savinescu a mulțumit trupei Teatrului Maghiar de Stat Cluj pentru oportunitatea de a lucra cu ei și a spus că a dorit să creeze un spectacol de care să se bucure toți membrii familiei, așa că a ales Privighetoarea lui Andersen. Regizorul a mai spus că a fost, de asemenea, un mod de a vorbi despre starea artei de astăzi, care este supusă mai multor factori perturbatori.

Péter Tasnádi-Sáhy, autorul scenariului, a adăugat că a fost o sarcină interesantă să lucreze cu acest text, deoarece Privighetoarea este o poveste magică, care vorbește despre frumusețe, puritate, artă și putere.

Eszter Román, interpreta rolului principal, a declarat că este o mare plăcere să joace într-o producție pentru copii. A crescut cu personaje importante din spectacolele pentru copii, cum ar fi Prințesa Supertonia (Tortul fermecat) de Csilla Albert sau Janka cea Mânjită (Dincolo de Muntele Mânjit) de Anikó Pethő. De asemenea, și-a exprimat speranța că Privighetoarea va fi o producție importantă pentru copiii din zilele noastre.

La realizarea spectacolului au contribuit: Gyopár Bocskai (scenografia), Petra Pál (muzica), Ferenc Sinkó (coregrafia). Muzicienii din spectacol sunt Iasmina Palage (flaut) și Dávid Kiss (percuție). Păpușile din spectacol au fost create de Cristina Sandu.

Personajul principal, Privighetoarea, este interpretat de Eszter Román, distribuţia fiind întregită de actorii: András Buzási, Csilla Albert, Róbert Kardos M., Zsolt Gedő, Attila Orbán, Loránd Farkas, Réka Csutak, Róbert Laczkó Vass, Júlia Laczó, Csilla Varga, Szabolcs Balla, Csaba Marosán, Gedeon András, Hannah Daradics și Lilla Pánczél.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

×