x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Radu Beligan joacă într-un nou spectacol chiar în ziua când împlineşte 95 de ani

Radu Beligan joacă într-un nou spectacol chiar în ziua când împlineşte 95 de ani

de Maria Sârbu    |    05 Dec 2013   •   18:32
Radu Beligan joacă într-un nou spectacol chiar în ziua când împlineşte 95 de ani

Actorul Radu Beligan ne uimeşte! Domnia sa va fi pe scenă chiar în ziua când împlineşte 95 de ani, la 14 decembrie. Va veni în faţa publicului cu rolul principal din “Lecţia de violoncel”, piesă semnată de Mona Radu şi montată pe scena Teatrului Metropolis de Felix Alexa. Primele reprezentaţii sunt programate la 9 şi 10 decembrie. Premiera oficială va avea loc la 16 decembrie.

Potrivit Teatrului Metropolis, Radu Beligan, care este director onorific al acestei instituţii de spectacol, îşi va aniversa cei 95 de ani de viaţă şi 75 de ani de activitate teatrală cu acest nou rol. Alături îi vor fi mulţi dintre cei dragi maestrului: actori şi spectatori.

Împreună cu cel mai longeviv actor în activitate se vor afla în scenă Lamia Beligan, Marius Manole şi Tania Popa (pe acelaşi rol cu Rodica Ionescu). Piesa tinerei Mona Radu este o comedie savuroasă, după cum ne înştiinţează “Metropolis”. Astfel Radu Beligan creează un nou personaj, după cel din “Egoistul”, spectacol pe care l-a şi regizat cu nouă ani în urmă pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti. De nouă ani “Egoistul” se joacă cu săli pline. Între timp, domnia sa a pus în scenă şi alte spectacole.

Este important de menţionat că maestrul Beligan se va afla trei seri consecutiv pe scenă: la 14 şi 16 decembrie va fi în “Lecţia de violoncel”, la “Metropolis” - tânărul teatru din Strada Eminescu, iar la 15 decembrie în “Egoistul”, la Teatrul Naţional, Sala Studio.

×
Subiecte în articol: Radu Beligan