x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru „Seara tinerilor coregrafi”, pe scena Operei Naționale București

„Seara tinerilor coregrafi”, pe scena Operei Naționale București

de Magdalena Popa Buluc    |    25 Noi 2021   •   11:22
„Seara tinerilor coregrafi”, pe scena Operei Naționale București

„Seara tinerilor coregrafi” va avea loc marți, 14 decembrie, ora 18:30, pe scena Operei Naționale București, conceptul regizoral al evenimentului va purta semnătura Andreei Tănăsescu.

,,Seara tinerilor coregrafi” face parte dintr-un proiect mai amplu dedicat susținerii creației coregrafice a tinerilor. Proiectul se adresează profesioniștilor din domeniul coregrafiei contemporane și nu numai, și se constituie într-o platformă de anvergură dedicată susținerii celor mai tineri și valoroși coregrafi români. La evenimentul din data de 14 decembrie participă cei mai buni studenți din cadrul universităților de profil coregrafic din București și din țară (mai precis din cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Ciematografică I.L. Caragiale, din cadrul Academiei Naționale de muzică, Gh. Dima, Cluj, a Universității Naționale de Arte, G. Enescu, Iași) și tineri coregrafi independenți. Proiectul încurajează debutul în domeniul coregrafic.

Ideea proiectului aparține directorului asociației culturale ,,A&A Associated Artist”, Andreea Tănăsescu (lector univ.U.N.A.T.C.): „În România există prea puține structuri care să ofere coregrafilor tineri permanente căi de dezvoltare profesională, ajutor logistic și financiar. Lipsa unor inițiative de ajutorare profesională reală a coregrafilor tineri ne-au condus a spera că printr-un astfel de proiect am putea și noi ajuta descoperirii unor formule de integrare a tinerilor coregrafi și dansatori în mediul artistic autohton, de finanțare a acestora, găsirea unor modalități reale de comunicare între aceștia și instituțiile de cultură din România. Vă prezentăm creațiile lor, în cadrul acestei seri coregrafice excepționale, la o sută de ani de la înființarea Operei Naționale București.

Mulțumim coordonatorului proiectului, domnului Alin Gheorghiu, direcției baletului ONB, echipei de profesori a departamentului coregrafie al U.N.A.T.C. și în special doamnei conf.univ.dr. Liliana Iorgulescu, doamnei lector univ. dr. Elena Zamfirescu, doamnei lect. univ.dr. Andreea Duță și tuturor celor care s-au implicat în realizarea evenimentului:  coregrafi, profesori, colaboratori.”

 

Și pentru că ne dorim să rămânem sănătoși, vă invităm să consultați regulamentul de participare la spectacole disponibil pe site-ul instituției în link-ul: https://operanb.ro/regulament-de-participare-la-spectacole/

 

 

 

 

×