x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru [ship of fools] | Premieră la ARCUB

[ship of fools] | Premieră la ARCUB

de Magdalena Popa Buluc    |    28 Iul 2021   •   20:36
[ship of fools] | Premieră la ARCUB

Pe 4 august, de la ora 20:00, vă invităm la ARCUB, Hanul Gabroveni (Strada Lipscani 84-90) la premiera scurtmetrajului [ship of fools], un film de dans creat ca un ritual de îmbrățișare a haosului și a absurdității.

 

Patru dansatori călătoresc printr-o multitudine de spații, într-o „barcă” empatică, care le permite întâlnirea unor lumi interioare complexe, lăsând deoparte așteptările și stereotipurile. Aceștia îmbrățișează diversitatea posibilităților de a fi, găsind în mișcare modalități poetice și creative de a întâlni necunoscutul. Dansul devine o metodă de a supraviețui sufletește și de a te scufunda în propriile adâncimi, o modalitate de reconciliere cu natura noastră haotică.

 

 

„Nebunia din mine salută nebunia din tine.”

 

 

Astăzi, noi suntem nebunii care își dau voie să fie purtați de fiecare val. Cei care cotesc diferit prin canale și care uneori își asumă riscul de a înainta spre furtună. Suntem nebunii care nu și-au găsit locul în lume, în spitale, în case, la mese și în mașini. Suntem nebunii care încă plutesc în mare, dar nu în derivă, ci în căutarea unui alt mod de a construi sens. Suntem nebunii care cred în schimbare, în imprevizibilitate. Suntem aceia care vor să învețe să asculte cu atenție astfel încât să nu se piardă în iluzia continuității. Suntem aceia pregătiți să îmbrățișeze necunoscutul, nonliniarul, ilogicul.

 

 

 

Concept și interpretare: Virginia Negru, Alexandra Bălășoiu, Denis Bolborea, Cătălin Diaconu

Regie și imagine: Gabriel Durlan

Imagine: Victor Păcurari

Montaj și colorizare : Adrian Stratulat

Compoziție muzicală: Cătălin Diaconu

Design de sunet: Denis Bolborea

Costume: NoirMorphosis

 

 

 

 

×