x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru „Soldatul de ciocolată”⎪regia Andrei Șerban se reia @ODEON

„Soldatul de ciocolată”⎪regia Andrei Șerban se reia @ODEON

de Magdalena Popa Buluc    |    30 Iun 2021   •   13:38
„Soldatul de ciocolată”⎪regia Andrei Șerban se reia @ODEON

După o pauză de peste un an de zile, vinerea aceasta, 2 iulie, ora 19:00, în eleganta Sală Majestic, se va juca spectacolul „Soldatul de ciocolată (sau Armele și omul)” de Bernard Shaw, regia Andrei Șerban.

Va fi unica reprezentație a Stagiunii 2020 - 2021, care se încheie duminică, 11 iulie, cu spectacolele „Natură moartă cu nepot obez” (ora 19:00, Sala Majestic) și „Pe jumătate cântec” (ora 19:30, Sala Studio).

 

Ce veste bună că „Soldatul de ciocolată” triumfă din nou!

 

Într-un fel știam că un soldat care declară în aplauzele prelungite ale sălii: «Sunt un cetățean liber al unei țări libere», nu poate fi învins de nimeni și nimic. E un adevăr pe care vrem să ni-l amintim cu toții.

Mă bucur că Dorina Lazăr, revenind acolo unde îi e locul, a repus în drepturi spectacolul. Bucuria e a tuturor, spectatori și actori, care vor dori să joace cu entuziasm, dragoste și pasiune acest text mereu de actualitate.

Și după o pauză atât de lungă și grea, ce poate fi mai util când mergem la teatru decât să râdem și în același timp să celebrăm viața!

„Spectacolul e o comedie savuroasă, o comedie bufă, în care umorul e îngroşat până la limitele dincolo de care se iveşte tragicul.”

Andreea Nanu

 

„La acest spectacol râdem de fapt, de noi înșine, cei captivi într-o lume bolnavă, măcinată de populism.”

Ileana Lucaciu

 

„Speranţa trece de pe scenă în sală. Tentativa de îmblânzire se cuvine extinsă. E poate vremea ca fiecare dintre noi, cei care am visat cândva la Londra, să ne înarmăm cu un drajeu şi să trecem Canalul spaimelor prezentului. Trăitori la Bucureşti, Zurich, Sofia, Liverpool, Belgrad ori aiurea, doar oamenii vor reuşi să învingă armele.”

Mihai Brezeanu

 

Soldatul de ciocolată

de Bernard Shaw

Regia: Andrei Șerban

Traducerea și adaptarea: Dana Dima

Regizor asociat: Dana Dima

Scenografia: Anka Lupeș

Asistent scenografie: Andrada Chiriac

Coloana sonoră: fragmente din „Ernani” de Verdi

Cu: Sabrina Iașchevici / Nicoleta Lefter, Antoaneta Zaharia, Alina Berzunțeanu / Ana Bianca Popescu, Alexandru Papadopol / Gabriel Pintilei, Marius Damian / Cezar Antal, Gelu Nitu / Constantin Cojocaru, Conrad Mericoffer /Cătălin Babliuc, Dimitrii Bogomaz

(Pe 2 iulie vor juca Nicoleta Lefter, Alina Berzunțeanu, Gabriel Pintilei, Cezar Antal, Gelu Nițu, Cătălin Babliuc)

×