x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Spectacolele lunii mai, la Teatrul Maghiar de Stat Cluj!

Spectacolele lunii mai, la Teatrul Maghiar de Stat Cluj!

de Magdalena Popa Buluc    |    11 Mai 2021   •   15:16
Spectacolele lunii mai, la Teatrul Maghiar de Stat Cluj!

Duminică, 9 mai 2021, ora 19.00, se redeschid cele două săli ale Teatrului Maghiar de Stat Cluj. Primul spectacol programat, la Sala Studio, este Nora de Henrik Ibsen, pus în scenă de Botond Nagy. Producția a fost nominalizată la premiile UNITER 2020 pentru Cea mai buna regie (Botond Nagy) și Cea mai bună scenografie (Carmencita Brojboiu și András Rancz). Următoarele reprezentații sunt programate luni, 10 și joi, 27 mai, ora 19.00, la Sala Studio.

În zilele de joi, 13 și vineri, 14 mai, ora 19.00, la Sala Studio, se joacă spectacolul (In)vizibil regizat de Leta Popescu.

“Spectacolul Letei Popescu nu încearcă să fie activist sau politic și nici nu ia partea unei tabere, ci doar surprinde, cu atenția unui fin observator, o realitate locală” – scria Ioana Gonțea.

Duminică, 16 și sâmbătă, 29 mai, ora 19.00, la Sala Studio este programat Porno – povestea soției mele de András Visky, regia Árpád Árkosi. La Festivalul Teatrelor Maghiare de la Kisvárda, spectacolul a câștigat Premiul pentru cea mai bună regie, iar actrița Éva Imre a câștigat Premiul pentru interpretare acordat de primarul orașului Kisvárda.

Vineri, 21 mai, ora 19.00, la Sala Mare, Teatrul Maghiar de Stat Cluj le-a pregătit spectatorilor săi o premieră muzicală: Ferma animalelor, după George Orwell, regia: Zoltán Puskás, versurile: Róbert Lénárd, muzica: Erős Ervin și Dávid Klemm.

Următoarele reprezentații sunt programate sâmbătă, 22 și vineri, 28 mai, ora 19.00.

Luna mai se încheie cu reprezentarea producției de succes Scripcarul pe acoperiș de Sheldon Harnick, Jerry Bock și Joseph Stein, regia László Béres, programată duminică, 30 mai, ora 19.00, în Sala Mare.

×