x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Spectacolul Édes Anna invitat la Festivalul de Teatru DESZKA din Debrecen!

Spectacolul Édes Anna invitat la Festivalul de Teatru DESZKA din Debrecen!

de Magdalena Popa Buluc    |    12 Mai 2024   •   08:20
Spectacolul Édes Anna invitat la Festivalul de Teatru DESZKA din Debrecen!

Spectacolul Édes Anna de Kosztolányi Dezső, regia István Szabó K., adaptarea scenică de Ildikó Lőkös, şi István Szabó K., va participa la cea de a XV-a ediție a Festivalului de Teatru DESZKA din Debrecen, Ungaria. Spectacolul este programat pe duminică, 12 mai, ora 18.00, în Sala „Kóti Árpád” a Teatrului Forum din Debrecen.

Festivalul DESZKA, aflat la ediția cu numărul 15, este organizat de către Teatrul Csokonai. În cadrul acestui important eveniment teatral al orașului Debrecen sunt prezentate cele mai recente spectacole care pornesc de la texte contemporane. În perioada 9-18 mai, se vor juca 31 de spectacole în opt locații.

Édes Anna este "o inimă pură" încorporată într-un ansamblu social atins de decrepitudine. Eszter Román întruchipează convingător firea timidă a fetei de la țară, sfioasă și introvertită, bună la suflet și intransigentă cu sine. Personaj cu personalitate, bine marcat în desfășurarea acțiunii. Trecerea de la un mediu social la altul e tragic pentru ea, îndeamnă la revoltă și retragere în sine. Lipsa de maleabilitate sau adaptabilitate, rigiditatea congenitală vorbesc despre o împotrivire la fățărnicie și dezmăț.”– scria Adrian Țion despre spectacolul Édes Anna.

Rolul principal al spectacolului Édes Anna este interpretat de Eszter Román, distribuţia fiind întregită de actorii: Andrea Kali, Zsolt Bogdán, Tamás Kiss, Ferenc Sinkó, József Bíró, Réka Csutak, Áron Dimény, Gizella Kicsid, Attila Orbán, Andrea Vindis, Csilla Albert, Csilla Varga, Melinda Kántor și Zsuzsa Tőtszegi.

La realizarea spectacolului au contribuit: Ildikó Lőkös (dramaturgia), Artūras Šimonis (decorul), Bianca Imelda Jeremias (costumele) și Tibor Cári (muzica originală).

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×