x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Spectacolul „URBAN GIF SHOW” va avea o nouă reprezentație la Teatrelli, pe 21 februarie, de la ora 19:00

Spectacolul „URBAN GIF SHOW” va avea o nouă reprezentație la Teatrelli, pe 21 februarie, de la ora 19:00

18 Feb 2023   •   18:40
Spectacolul „URBAN GIF SHOW” va avea o nouă reprezentație la Teatrelli, pe 21 februarie, de la ora 19:00

„Un performance corporal al unor oameni care viețuiesc într-o instalație muzicală, colorată de un artist vizual” – așa descrie Florin Fieroiu experiența URBAN GIF SHOW, spectacol ce s-a clasat pe locul 4 în topul celor mai bune 10 spectacole din București, în 2019, într-un clasament realizat de revista Zile și Nopți.

Dacă nu ai reușit încă să vezi spectacolul, nu trebuie să ratezi reprezentația din 21 februarie, de la ora 19:00. Vei fi provocat să descoperi sau să redescoperi orașul în care trăiești, prin prisma unei experiențe performative unice, pline de surpriză, mișcare și poezie urbană.

URBAN GIF SHOW nu are ca punct de pornire un element clasic, cum ar fi literatura, un poem sau un text dramatic, ci pornește de la o senzație: senzația că tot ce ne înconjoară poate fi prezentat sub forma unei secvențe. Altfel, aflându-și sursa de inspirație în doi termeni moderni și două practici celebre deja (inclusiv în comportamentul social media) - jpeg și GIF – repere între care ne ducem viața din ce în ce mai des, spectacolul recontextualizează rolul corpului uman, mișcarea și esența acțiunilor pe care le facem în mod curent, în mediul urban. 

Mișcare, muzică originală și instalație sonoră, scenografie, poeme urbane scrise chiar în timpul procesului de lucru la spectacol și elemente video – totul pentru a contura o experiență provocatoare atât pentru spectator, cât și pentru lumea artistică.

URBAN GIF SHOW este expresia comună a cel puțin două generații de artiști români, dintre care unii au marcat în mod decisiv spațiul cultural contemporan:

Florin Fieroiu (concept), Vlaicu Golcea (muzică) Cristina Milea (scenografie), Elise Wilk (poeme urbane), Ioana Ilaș-Bodale și Mircea Ilaș (video și grafică).

Performeri: Nicoleta Lefter, Alexandra Mihaela Dancs / Simona Dabija / Paul Cimpoieru / Denis Bolborea / Eliza Trefaș / Sergiu Diță.

Este de asemenea si prima producție creart/TEATRELLI construită sub forma unui spectacol-laborator. URBAN GIF SHOW aduce un nou tip de experiență performativă pe scena culturală bucureșteană, utilizând o practică artistică nouă - neutilizată până în prezent - inspirată din instrumentarul de lucru specific programelor de animație –secvențatorul, acesta devenind în spectacol un instrument virtual de lucru, ca un fel de auto-programare corporală.

×