x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Ştafeta artistică a familiei Patrichi, dusă mai departe

Ştafeta artistică a familiei Patrichi, dusă mai departe

17 Noi 2020   •   19:00
Ştafeta artistică a familiei Patrichi, dusă mai departe

Face parte dintr-o familie plină de artişti faimoşi, al căror nume îl duce mai departe cu mândrie: Bianca Patrichi este nepoata actriţei Gina Patrichi şi a coregrafului Cornel Patrichi. Se pare că talentul în domeniul artistic moştenit de Bianca i-a creionat tinerei drumul în viaţă. 

Frumoasa Bianca Patrichi are apariţii atât în filme, cât şi în emisiuni de televiziune şi videoclipuri muzicale. A dansat pe mari scene de operă sau teatru şi este în distribuţia celor mai de succes musicaluri româneşti. Din 19 octombrie, Bianca va prezenta, la Cu capu-n zori, informaţiile meteo, dar ne va şi activa prin mişcare sănătoasă: dans, yoga-pilates, stretching, zumba, aerobic.

Tânăra cu chip de păpuşă este artist independent, dar şi profesor şi coregraf la Casa de Balet Bucureşti, unde ţine cursuri de dans contemporan şi jazz atât cu copii începători sau avansaţi, cât şi cu adulţi. În 2018, a câştigat premiul coregraful anului 2018 la unul din concursurile la care a participat cu elevii săi. 

Bianca Patrichi a avut primul contact cu dansul la Palatul Copiilor, la vârsta de 3 ani: „Îmi amintesc că tata se chinuia să mă înveţe să ţin ritmul... Mai apoi, tot el a fost acela care a observat înclinaţia mea pentru dans şi m-a înscris la Palatul Copiilor, unde am învăţat şi dansat o perioadă lungă de timp”. Bianca este absolventă a Liceului de coregrafie „Floria Capsali” din Bucureşti şi licenţiată UNATC, secţia Coregrafie. În timpul liceului, a fost olimpică la dans clasic şi la dans contemporan.

×
Subiecte în articol: Bianca Patrichi