x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru STAGIUNE NOUĂ DE COMEDIE

STAGIUNE NOUĂ DE COMEDIE

de  Magdalena Popa Buluc    |    30 Aug 2024   •   10:00
STAGIUNE NOUĂ DE COMEDIE

Teatrul de Comedie anunță deschiderea stagiunii 2024/2025 cu 4 reprezentații consecutive, în avanpremieră, ale spectacolului HELLO, CEAUȘESCU!, regia Matei Lucaci-Grünberg.

Spectacolul care se va desfășura în datele de 5, 6, 7 și 8 septembrie, la Sala Studio, începând cu ora 18.30, vorbește despre mici forme de dizidență în regimul comunist, despre familie, despre prietenie, despre singurătate și despre minciună, despre puterea imaginației și despre dragoste.

Programul complet de spectacole pentru luna septembrie este deja disponibil pe site și include titlurile noi din repertoriu, dar și spectacolele consacrate, printre care: A FI SAU A NU FI de Nick Whitby, regia Vlad Massaci, VISUL AMERICAN de Eric Bogosian, un spectacol cu Tudor Chirilă, în regia Iarinei Demian, NEPOTUL MEU, VENIAMIN de Ludmila Ulițkaia, regia Vlad Massaci, NUNTA LUI KRECINSKI mult după A.V. Suhovo-Kobîlin, regia Mihai Bendeac.

De asemenea, în program se regăsește și un nou proiect, COMMEDIA DELL’IMPRO, o serie de spectacole de improvizație programate bilunar, miercurea, la Sala Radu Beligan. Commedia dell’Impro este un spectacol creat de Public și o Trupă de actori profesioniști, uniți de același gând: râsul este sănătos si contagios. Un spectacol creat ad-hoc și împreună cu publicul. Spectatorii sunt implicați activ în mai multe feluri: invitați să ofere titlurile scenelor care se vor improviza, locurile unde se vor întâmpla, iar cei mai curajoși vor participa live pe scenă. Distribuția diferă de la seară la seară și reunește nume importante din show bizz-ul românesc. Prima reprezentație se va desfășura miercuri 18 septembrie, ora 19.00, la Sala Radu Beligan, cu actorii Cosmin Natanticu, Cătălin Neamțu, Andreea Samson, Radu Bucălae, Robert Tudor și Marian Hâncu.

Totodată, în a doua jumătate a lunii septembrie, va fi lansată noua ediție a concursului COMEDIA ȚINE LA TINEri, un proiect care se adresează tinerilor regizori, sub 35 de ani. Proiectul premiat va intra în producţie la Sala Nouă a Teatrului de Comedie, devenind parte din repertoriul acestuia.

Începutul de stagiune ne-a adus și prilejul de a participa la ESTIVALUL DE TEATRU, un festival de teatru pe timpul verii, conceput și organizat de Laura Ivăncioiu și Carmen Crețu, pentru și cu sprijinul comunității Mergem la teatru. În cadrul acestuia, luni 26 august, la Sala Radu Beligan a avut loc un dialog cu Tudor Chirilă și va continua cu o întâlnire cu Vlad Massaci, directorul Teatrului de Comedie, care se va desfășura joi 26 septembrie, ora 19.00, la Sala Nouă.

În luna octombrie, vor avea loc premierele oficiale ale spectacolelor CENTRUL CENTRAL de Doru Vatavului, regia Irisz Kovacs și PAM de Marius von Mayenburg, regia Alex Bogdan. Premierele stagiunii vor continua cu regizorii Vlad Massaci, Alexandru Dabija, Andrei și Andreea Grosu și Leta Popescu, la Sala Radu Beligan, dar și cu un one woman show al actriței Ioana Flora, programat la Sala Studio.

 

×