x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Succes pentru Capitala Culturală 2023: Remix ID – Ethnic love mix, vol. 12, un spectacol despre multiculturalitatea orașului și un pașaport internațional pentru anul 2023

Succes pentru Capitala Culturală 2023: Remix ID – Ethnic love mix, vol. 12, un spectacol despre multiculturalitatea orașului și un pașaport internațional pentru anul 2023

de Magdalena Popa Buluc    |    15 Noi 2022   •   12:45
Succes pentru Capitala Culturală 2023: Remix ID – Ethnic love mix, vol. 12, un spectacol despre multiculturalitatea orașului și un pașaport internațional pentru anul 2023

La sfârșitul lunii octombrie 2022 s-a desfășurat și ultima reprezentație Ethnic Love Mix, vol. 12, la cinema Victoria, în Timișoara, primul spectacol Remix ID care strânge laolaltă materialul documentat mai bine de 5 ani de la aproape toate comunitățile etnice din zona Timișului și reinterpretat de către artiști contemporani - interviuri, muzică, gastronomie, dansuri, tradiții, chiar și tehnici de cusut costume populare, povești de viață, mărturii tragice din istoria îndepărtată și din cea recentă. Spectacolul și proiectul Remix ID a beneficiat și de atenție internațională, fiind propus pentru un turneu în afara granițelor. În plus, am beneficiat de sprijin din partea Forumului Cultural Austriac, și am primit o mențiune de excelență din partea Ministerului Culturii din Austria.

Folosind îmbinarea dintre vechi și nou, dintre rural și urban, dintre coregrafia clasică și cea contemporană, scenariul spectacolului Remix ID și-a dezvăluit povestea prin dans și proiecții. experiența celui care jinduiește la schimbare, se pierde în vâltoarea necunoscutului și apoi regăsește și renaște atât din rădăcinile trecutului, cât și din experiența prezentului.

Alături de cele trei reprezentații din această toamnă, de la Făget, Deta și Timișoara, echipa Remix ID a organizat și o serie de ateliere, programe de mediere culturală, care au însoțit spectacolul în fiecare dintre locații. Cele mai recente, cele din Timișoara, au implicat copiii de la Școala Generală Nr. 20 din cartierele Kuncz și Ciarda Roșie. Lectorii noștri, artiștii Andreea Manea, Iulia Toth, Astrid Șămanțu și Benjamin Bledea au susținut ateliere pe zona de dans modern, ilustrație / desen, dans șvăbesc și fotografie analogică.

Scopul întregului program, din care a făcut parte și spectacolul nostru remixat, a fost să aducem tinerii, mai ales pe cei din zone defavorizate, mai aproape de tradițiile celor 12 etnii din zona Banatului, de identitățile uitate ale bunicilor și părinților noștri, pe care echipa Remix ID, prin lectorii săi, a încearcat să le recupereze și să le valorifice într-o cheie contemporană, atrăgătoare și pentru generațiile de astăzi.

Le mulțumim tuturor participanților, mici sau mari, dar și profesorilor care s-au arătat deschiși la inițiativa noastră și ne-au susținut pe deplin.

Rămâneți aproape de noi, urmează și alte evenimente și programe faine de tot.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

×