x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Țăndărică în mișcare 9 – 11 septembrie 2022

Țăndărică în mișcare 9 – 11 septembrie 2022

de Magdalena Popa Buluc    |    14 Sep 2022   •   11:39
Țăndărică în mișcare  9 – 11 septembrie 2022

Teatrul Țăndărică, spațiu contemporan de cultură, animație și artă vizuală, dedicat orașului și generațiilor sale de locuitori, a avut parte de un weekend plin de evenimente speciale, în trei orașe: București, Cluj Napoca și Sinaia. La cele zece evenimente, au participat peste 4000 de spectatori.

În perioada 9 – 12 septembrie, Teatrul Țăndărică a fost invitat cu spectacolul ”Oul sau găina” în regia lui Ioan Brancu și cu momente de teatru de animație stradal în cadrul celei de-a 6-a ediții a Festivalului de Teatru Stradal ”Wonderpuck” din Cluj Napoca.

 

            Muzeul Itinerant Perpetuum Țăndărică, ce constă într-o prezentare interactivă artistică a patrimoniului Teatrului de Animație Țăndărică va fi expus până la data de 1 noiembrie 2022 la Muzeul Municipiului Sinaia, în cadrul celei de-a 25-a ediții a Festivalului Sinaia Forever. Aici, păpușile sunt atent alese dintr-o istorie de peste 75 de ani a teatrului și marchează principalele repere în evoluția teatrului de animație din România, rememorând atât artiștii cât și personajele ce au consacrat această artă. Totodată sunt prezentați pașii de construcție a unei păpuși sau a unei marionete, de la butucul de lemn – materie primă, la produsul final – păpușa sau marioneta, obiect de joc și operă de artă.

 

            Și în acest weekend, artiștii Teatrului Țăndărică v-au dat întâlnire în fata Muzeului Național de Artă al României cu 40 de momente de teatru de animație stradal. Unul dintre cele mai de impact proiecte outdoor care dau viaţă oraşului în sezonul estival, „Străzi deschise - Bucureşti, promenadă urbană” a luat startul în luna aprilie şi propune bucureştenilor, până în luna octombrie, o serie de weekenduri pietonale în oraş menite să transforme spaţiul public, altminteri aglomerat, în zone de relaxare temporare pentru locuitori şi turişti.

            Nu puteau lipsi spectacolele programate la Sala Lahovari, ”Capra cu trei iezi”, în regia lui Gabriel Apostol, ”Tigrișorul Petre”, în regia Florentinei Tănase și ”Omul de zăpadă care voia să întâlnească soarele”, în regia lui Ioan Brancu, care au avut parte de un public numeros la fiecare reprezentație.

 

×