x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Teatrul de Artă Bucureşti lansează propria sală de spectacole

Teatrul de Artă Bucureşti lansează propria sală de spectacole

28 Noi 2012   •   11:23
Teatrul de Artă Bucureşti lansează propria sală de spectacole

Teatrul de Artă Bucureşti va avea o sală de spectacole, lansarea oficială fiind pe 8 decembrie, după care vor urma cinci zile de teatru şi muzică în care se vor juca spectacole de teatru proprii sau ale companiilor invitate, şi vor avea loc concerte susţinute de Nicu Alifantis, Lily and the White Tiger şi Byron.

Pe 8 decembrie Teatrul de Artă Bucureşti lansează propria sală de spectacole, cu o capacitate de 75 de locuri. Spaţiul se află pe strada Sfântul Ştefan, numărul 21 (în apropierea rondului Izvorul Rece). Sala poate fi adaptată atât pentru spaţii de joc clasice cât şi pentru spaţii neconvenţionale.

Teatrul de Artă Bucureşti (TAB) este un teatru independent, proiectul fiind demarat şi susţinut integral din resurse proprii. În prezent, TAB înseamnă şapte producţii proprii şi peste 200 de reprezentaţii jucate în Bucureşti şi în ţară.

Din program fac parte: "Emigreişăn Drim", o comedie românească despre graniţele fericirii, "Contraste", o combinaţie inovatoare de pantomimă, dans şi teatru despre povestea unui bărbat şi a unei femei care se trezesc în acelaşi pat şi nu îşi pot aminti cum, de ce şi unde s-au întâlnit, "Monoloagele Vecinului", un one-man show de excepţie şi "Un bărbat şi mai multe femei", care dezvăluie pentru prima dată secretele eternului feminin şi armele de care este nevoie pentru a fi un mare cuceritor.

Teatrul de Artă Bucureşti îşi propune prin spectacolele sale să fie o oglindă a societăţii contemporane, alegându-şi producţiile astfel încât să fie în primul rând o radiografie a vieţii pe care o trăim şi a sentimentelor cotidiene şi abia apoi spectacole de teatru.

Trupa de teatru este formată din tineri actori şi regizori angajaţi în teatre de stat sau liber profesionişti, printre aceştia numărându-se George Constantinescu, Paula Chirilă, Ovidiu Niculescu, Liviu Cheloiu, Marin Grigore, Ion Bechet, Marius Cordoş, Cornel Mihalache sau Bogdan Huşanu, idee salutată şi susţinută de regizori şi actori precum Oana Pellea, Nae Caranfil, Mihai Ionescu, Vitalie Bantaş. 

×