x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Teatrul Tineretului „Metropolis” sărbătorește 15 ani de existență

Teatrul Tineretului „Metropolis” sărbătorește 15 ani de existență

de Magdalena Popa Buluc    |    14 Ian 2022   •   11:25
Teatrul Tineretului „Metropolis” sărbătorește 15 ani de existență

15 ani de emoții puternice, de aplauze frenetice și de spectacole memorabile. Tot atâția ani de proiecte de succes, la care se adaugă numeroase evenimente și debuturi ale tinerilor artiști. Cam așa ar putea fi descriși, în linii mari, cei 15 ani de existență pe care tocmai i-a împlinit Teatrul Tineretului „Metropolis” și pe care îi va aniversa printr-o serie de surprize pregătite publicului larg.

Primul teatru de proiecte din București a împlinit 15 ani. Ajuns la „vârsta adolescenței”, Teatrul Tineretului „Metropolis” a fost și rămâne susținătorul actorilor independenți. Fiecare proiect desfășurat în toată această perioadă a stârnit emoții puternice fiecărui spectator care i-a trecut pragul măcar o dată.

În decursul anilor, peste jumătate de milion de spectatori s-au delectat cu producțiile artistice fascinante ale Teatrului Tineretului „Metropolis”. Publicul s-a putut bucura de mai bine de 4.000 de reprezentații ale spectacolelor din repertoriu, care au prins viață cu ajutorul celor peste 800 de colaboratori artiști (actori, regizori, scenografi etc.), ajungând numaidecât în inimile iubitorilor de teatru.

Repertoriul a cuprins, de la înființare și până în prezent, peste 110 premiere apreciate la nivel național și internațional, atât de spectatori, cât și de specialiști de renume. Drept urmare, spectacolele Teatrului Tineretului „Metropolis” au avut mai mult de 500 de participări în turnee din țară și străinătate, fiind, de asemenea, distinse cu peste 60 de premii.

În plus, în decursul celor 15 ani de existență, Teatrul Tineretului „Metropolis” și-a pus amprenta asupra vieții culturale bucureștene și printr-o serie de proiecte de impact. Printre acestea se află și „Aleea Celebrităților”, respectiv varianta românească a celebrului „Walk of Fame” din Los Angeles, fiind vorba despre o inițiativă unică în peisajul cultural autohton. „Aleea Celebrităților” din Piața Timpului, aflată în „inima” Bucureștiului, găzduiește 38 de stele ale unor personalități marcante din lumea teatrului și filmului: Florin Piersic, Victor Rebengiuc, Radu Beligan, Maia Morgenstern, Amza Pellea, Tamara Buciuceanu-Botez, Ileana Stana Ionescu, Sebastian Papaiani, Draga Olteanu Matei, Mircea Albulescu, Ion Caramitru, Marin Moraru, Iurie Darie, Liviu Ciulei, Mariana Mihuț, Stela Popescu, Alexandru Tocilescu, Florina Cercel, Adela Mărculescu, Ștefan Iordache, Universitatea Naţională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”, Horaţiu Mǎlǎele, Costel Constantin, George Mihăiţă, Emil Hossu, Şerban Ionescu, Ion Lucian, Sergiu Nicolaescu, Ion Dichiseanu, Ion Besoiu, Valeria Seciu, Rodica Mandache, Dem Rădulescu, Ştefan Bănică, George Constantin, Dinu Manolache, Rodica Popescu Bitănescu și Alexandru Arșinel.

Pentru a marca împlinirea celor 15 ani de existență, Teatrul Tineretului „Metropolis” va realiza o inedită și emoționantă incursiune în trecut, aducând în prim-plan, prin fotografii și videoclipuri, spectacolele din stagiunile anterioare, de la înființare și până în prezent. Astfel, dorim să vă supunem atenției cele mai frumoase momente care ne-au consacrat în cei 15 ani.

Teatrul Tineretului „Metropolis” își propune ca toată această incursiune în trecut să fie încununată de „Gala Teatrului Metropolis 15”. Evenimentul vizează, totodată, și celebrarea marilor valori ale teatrului românesc, dar și susținerea tinerei generații de artiști.

Ziarul „Metropolis”, cheia spre o comunicare eficace

Dorindu-și o comunicare cât mai eficientă cu publicul, Teatrul Tineretului „Metropolis” a pus pe picioare, în 2014, propria platformă culturală. Este vorba despre Ziarul „Metropolis” – www.ziarulmetropolis.ro –, care, în 8 ani de existență, a reușit să-și creeze o comunitate impresionantă, formată din peste 9 milioane de cititori.

Pe parcursul anilor, Ziarul „Metropolis” și-a fidelizat cititorii, încântându-i cu mai bine de 20.000 de articole publicate și cu peste 1.000 de interviuri realizate cu personalități culturale ale momentului. În total, vorbim de peste 25 de milioane de pagini citite cu mare interes de către iubitorii de cultură din întreaga lume.

 

 

×