x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură TEATRUL METROPOLIS DESCHIDE STAGIUNEA 2023-2024!

TEATRUL METROPOLIS DESCHIDE STAGIUNEA 2023-2024!

de Magdalena Popa Buluc    |    30 Aug 2023   •   18:15
TEATRUL METROPOLIS DESCHIDE STAGIUNEA 2023-2024!

Teatrul Metropolis debutează în stagiunea 2023-2024 cu o nouă identitate vizuală și o premieră națională.

În primul rând, ne bucurăm să anunțăm lansarea noii versiuni a site-ului www.teatrulmetropolis.ro. Pe parcursul acestei veri, echipa teatrului a lucrat intens la crearea unei noi identități vizuale a instituției sub îndrumarea noului director, Radu Nica, în acord cu viziunea managerială a acestuia. „Vom promova profesionalismul, relația teatru-societate, actualitatea și prospețimea discursului artistic, etica în profesie, bucuria creației și utilitatea ei.”. Astfel, invităm spectatorii să viziteze noul site al teatrului: www.teatrulmetropolis.ro.

În al doilea rând, biletele pentru reprezentațiile din lunile septembrie și octombrie au fost puse în vânzare. Programul poate fi accesat online, iar biletele pot fi achiziționate direct de pe site sau de la casa de bilete a teatrului.

Nu în ultimul rând, Teatrul Metropolis anunță că noua stagiune se va deschide cu o premieră națională, spectacolul Balena, în regia lui Andrei Huțuleac care se va juca în datele de 15 și 16 septembrie, la ora 19:00, în Sala Mare. Balena, piesă semnată de Samuel D. Hunter, este câștigătoare a premiului Pulitzer, iar adaptarea sa cinematografică a fost premiată la Oscar în 2023.

Haideți să redescoperim împreună o nouă față a Teatrului Metropolis!

 

Programul lunii septembrie si octombrie:

 

15, 16, 24.09 și 6, 20, 26.10: “Balena”, regia Andrei Huțuleac - PREMIERĂ

Sala Mare, ora 19:00

Balena este o poveste despre iubire, dar mai ales despre absența ei. Despre marele gol pe care iubirea îl lasă, atunci când decide să plece, și despre efortul disperat al oamenilor de a umple golul acela cu ceva. Mi-am dorit mult să fac un spectacol la care publicul să aibă sentimentul că privește personajele și povestea lor ca prin gaura cheii. Și, cu ajutorul unei echipe extraordinare de creație, cred că am reușit.” – Andrei Huțuleac, regizorul spectacolului

 

17.09, 22, 23.10: “Brainstorm”, regia George Lepădatu

Sala Mare, ora 19:00

Unsprezece adolescenți se luptă cu „furtunile” neuronale din mințile lor, creatoare de frustrări, temeri și emoții intense, cărora nici ei nu le pot pătrunde înțelesul câteodată. Brainstorm este un spectacol despre adolescenții din ziua de azi, o generație care, pentru mulți dintre părinți, este imposibil de înțeles.

 

17.09: “Dumnezeul de a doua zi”, regia Claudiu Goga

Sala Mică, ora 19:30

Două perspective suprapuse ale aceleiași povești. Un bărbat și o femeie rememorează parcursul relației lor, de la primele până la ultimele clipe trăite împreună. Cei doi povestesc, interoghează și dialoghează fără a se întâlni concret, deși se află permanent pe aceeași scenă.

Dumnezeul de a doua zi este radiografia unei iubiri, îmbolnăvite în timp de apăsări, deziluzii și monotonie.

 

19, 28.09: “Lumea lui Frank”, regia Vlad Zamfirescu

Sala Mare, ora 19:00

Lumea lui Frank este mai mult decât o cercetare asupra unui caz demn de studiat de către oamenii de știință. Este o poveste despre iubirea nespusă dintre un tată și un fiu. Despre cum un sacrificiu este valoros doar atâta timp cât rămâne secret.

 

21, 22.09: “Domnul Ibrahim și florile din Coran”, regia Chris Simion-Mercurian

Sala Mică, ora 19:30

La numai 13 ani, Moise (Momo) nu mai are aproape pe nimeni: tatăl lui este, mai mereu, absent, iar mama l-a abandonat la scurt timp după ce s-a născut.

Domnul Ibrahim și florile din Coran este un spectacol despre prietenia neobișnuită și înduioșătoare care se înfiripă între Momo și bătrânul Ibrahim, un băcan de origine turcă.

 

22.09: “Balerinele acvatice”, regia Monica Stoica

Sala Mare, ora 19:00

Consumerism dus la extrem, goană după succes cu orice preț, fluiditate identitară în virtual și în lumea reală. Câteva caracteristici ale societății contemporane.

Copleșiți de nevroze și de singurătate, trei prieteni își găsesc un refugiu în înotul sincron. În bazin, totul este mult mai simplu: respiră și se mișcă deodată. Sunetul reclamelor, al muzicii comerciale, al sirenelor de la ambulanțe e înlocuit de cel al unduirii apei. Un sentiment atât de plăcut, încât te face, poate, să vrei să părăsești definitiv lumea oamenilor. Să te transformi în ființă acvatică și să rămâi în bazin pentru o eternitate.

 

23.09: “Weekend Comedy”, regia Dragoș Câmpan

Sala Mare, ora 19:00

Un cuplu în vârstă închiriază o cabană timp de un weekend. Simultan, doi tineri decid și ei să petreacă același weekend la cabana unde s-au cunoscut. Singura problemă? Cabana este aceeași, în ambele cazuri. Astfel, cele două cupluri sunt forțate să conviețuiască un întreg weekend. Este un sfârșit de săptămână care se lasă cu „scântei”, dar și unul în care cele două cupluri învață lecții valoroase unul de la celălalt despre ce înseamnă o relație romantică.

 

26, 30.09 și 14, 15 octombrie : “Disco Regret”, regia Irisz Kovacs

Sala Mică, ora 19:30

Într-o încercare de a-și lua mintea de la suferința provocată de divorț, Toni, un tânăr regizor, decide să facă un film despre căsnicia părinților lui. Însă, pe măsură ce descoperă istoria părinților săi, filmul devine pentru Toni mai mult decât o distragere. Se transformă într-un film despre compromisurile pe care oamenii le fac pentru a rămâne împreună o viață întreagă, urmărindu-i sentimentul că poate ai pierdut pe drum ceva mai valoros, ceva numai al tău, chiar dacă îți punea în pericol căsnicia.

 

27.09: “Dragostea durează 3 ani”, regia Chris Simion-Mercurian

Sala Mare, ora 19:00

Spectacolul Dragostea durează 3 ani, după romanul omonim, reușește să transpună în limbaj teatral ceea ce autorul Frédéric Beigbeder a putut exprima doar în cuvinte: viziunea cinică asupra iubirii, specifică epocii noastre. Protagonistul Marc Marronier, interpretat de Tudor Istodor, este, de fapt, glasul unei întregi generații, care se află în pericolul de a demistifica iubirea.

 

27.09 si 7, 25.10: “Credit”, regia George Lepădatu

Sala Mică, ora 19:30

Credit, în regia lui George Lepădatu, este un spectacol despre modul în care o criză economică poate afecta relațiile interumane, surprinzând momentul în care devine mai importantă situația financiară a celorlalți decât sentimentele pe care le avem unii pentru alții.

 

29.09: “California Suite”, regia Andrei Huțuleac

Sala Mică, ora 19:30

California, Hotelul Beverly Hills, camerele 203 și 204. Acesta este spațiul în care se desfășoară trei povești interconectate. Trei povești despre relațiile de cuplu, despre comunicarea defectuoasă și despre compromisuri.

Având umorul și ironia specifice scriiturii lui Neil Simon, California Suite este o comedie de situații, dar care dezvăluie, totodată, o umanitate blândă și simplă.

 

27.10: “Ultimii”, regia Mimi Brănescu

Sala Mare, ora 19:00

Spectacolul Ultimii ne dezvăluie patru personaje incapabile să evadeze din universul lor limitat, caracterizat de drame domestice. O comedie cu substrat profund, care ne face să ne întrebăm dacă nu cumva și noi, la rândul nostru, părem în ochii celorlalți la fel de absorbiți de cotidian precum aceștia.

 

×
Subiecte în articol: Teatrul Metropolis stagiunea 2023 2024