x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Un nou weekend recreativ la „Străzi Deschise, București – Promenadă Urbană” aduce momente de dans, ateliere educative, activități pentru copii și expoziții de artă

Un nou weekend recreativ la „Străzi Deschise, București – Promenadă Urbană” aduce momente de dans, ateliere educative, activități pentru copii și expoziții de artă

de Magdalena Popa Buluc    |    10 Aug 2024   •   09:40
Un nou weekend recreativ la „Străzi Deschise, București – Promenadă Urbană” aduce momente de dans, ateliere educative, activități pentru copii și expoziții de artă
Sursa foto: weekend recreativ la „Străzi Deschise, București – Promenadă Urbană”

În weekendul 10-11 august, „Străzi deschise, București – Promenadă urbană” pe Calea Victoriei vine în întâmpinarea bucureștenilor și turiștilor cu activități și ateliere educative pentru copii, momente artistice de dans, expoziții de artă contemporană și tradițională și surprize captivante. Fie că ești pasionat de artă sau pur și simplu îți dorești să petreci un weekend relaxant în aer liber, „Străzi deschise” promite să transforme Calea Victoriei într-un spațiu vibrant și plin de viață.

Pe durata restricțiilor instituite, în weekendul 10-11 august, între orele 10:00 și 22:00, se va permite traversarea pe Calea Victoriei, pe segmentul de drum de la intersecția cu Bulevardul Dacia, Strada Știrbei Vodă, Strada Ion Câmpineanu, Bulevardul Regina Elisabeta. Traficul Societății de Transport București va fi deviat, fără afectarea călătorilor. Traficul rutier pe Calea Victoriei se va relua pe timpul nopții până dimineața (în ziua de sâmbătă spre duminică), începând de la ora 23:00 până la ora 09:00. Pentru siguranța participanților la eveniment, pe arterele pe care nu mai circulă mașini se închid și pistele de biciclete.

Proiectul „Străzi deschise” a început în aprilie și oferă până în octombrie activități stradale și momente artistice pe trasee pietonale temporare, transformând zone centrale și de cartier în spații de relaxare pentru bucureșteni și turiști. Inspirat de modelul și succesul proiectelor pietonale din marile orașe ale lumii, „Străzi deschise, București – Promenadă urbană” este organizat de Primăria Capitalei, prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism, alături de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București și PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive al Municipiului București – în calitate de operatori zonali. Proiectul este susținut de Raiffeisen Bank România, în calitate de partener principal, și de PPC, în calitate de partener.

Pasionații de artă au oportunități interesante de petrecere a timpului liber. Aceștia pot explora lumea fascinantă a celebrului artist suprarealist Salvador Dalí în cadrul expoziției Universul lui Salvador Dalí, deschisă la ARCUBHanul Gabroveni, în Centrul vechi al Capitalei, până la 1 septembrie, zilnic între orele 10:00- 20:00. De asemenea, cei interesați de arta vestimentară pot descoperi piese specifice secolelor XIX-XX la expoziția Feminitatea veacului trecut. De la Belle Epoque la Interbelic, găzduită de Casa Eliad, situată pe Bulevardul Mircea Vodă nr. 5, expoziție deschisă până la 20 septembrie, de marți până duminică, între orele 12:00 și 18:30.  

Tinere talente își expun lucrările într-o manieră inedită în cadrul expozițiilor de artă decorativă și iconografie, pictură, grafică și design vestimentar prezentate de Școala de Artă București. Expozițiile pot fi vizitate între orele 15:00-20:30, la sediul din sectorul 4 al Capitalei, pe Strada Cuza Vodă nr. 100.

Program artistic „Străzi deschise” pe Calea Victoriei // Weekend #18: 10-11 august 2024

PPC și Itsy Bitsy, radioul copiilor, îi invită pe părinți împreună cu cei mici sâmbătă, 10 august, începând cu ora 17:30, în zona Muzeului Național de Istorie a României/Palatul CEC, la un eveniment plin de energie și voie bună. Vino cu toată familia, iar PPC si Itsy Bitsy vin cu #EnergiePentruOrice activitate: jocuri interactive, muzică, transmisii live din Radiomobil, face painting, tatuaje temporare și baloane.

Duminică, 11 august, de la ora 11:00, Muzeul Național al Literaturii Române (Calea Victoriei nr. 110) găzduiește atelierul educativ Povestea lui Sanchi iedim după Anton Pann, coordonat de Oana Oroș, unde copiii vor citi povești practicând, astfel, lectura reflexivă; ei vor descoperi cuvinte vechi și vor învăța cuvinte noi, vor pune întrebări și își vor pune întrebări cu privire la ceea ce citesc și vor discuta despre valori morale și culturale.

Tot duminică, în intervalul 19:00-20:00, Ansamblul Folcloric Doinița din București va oferi un moment artistic de neuitat spectatorilor în zona Cercului Militar Național. Format din tineri energici și pasionați de tradiții, ansamblul va prezenta un repertoriu divers de dansuri populare din toate regiunile României, fiecare dans fiind jucat în costumul specific zonei din care provine.

Talentatul caricaturist Vasile Catrina va oferi momente de neuitat trecătorilor, în zilele de sâmbătă, 10 august, și duminică, 11 august, între orele 17:00-21:00, în zona magazinului Max Mara.

Casa Filipescu-Cesianu a Muzeului Municipiului București își așteaptă vizitatorii în fiecare zi de weekend, între orele 10:00 și 17:30, la expozițiile permanente Muzeul Vârstelor – de la copilărie la senectute și În apropierea sfinților. Frescele Mănăstirii Văcărești după 40 de ani, prilej de a face o incursiune în istoria orașului și de a intra, pentru câteva ore, în atmosfera Bucureștiului din perioada secolelor XVIII-XIX.

 

 

PROGRAM ARTISTIC

„STRĂZI DESCHISE, BUCUREȘTI – PROMENADĂ URBANĂ” 2024

WEEKEND #18 | 10-11 AUGUST 2024

 

 

SÂMBĂTĂ, 10 AUGUST 2024

Calea Victoriei – Muzeul Municipiului București – Casa Filipescu-Cesianu

10:00 – 17:30: „Muzeul Vârstelor – de la copilărie la senectute” // „În apropierea sfinților. Frescele Mănăstirii Văcărești după 40 de ani” – expoziții permanente

Calea Victoriei – zona Muzeul Național de Istorie a României / Palatul CEC

17:30 – 20:30: PPC și Itsy Bitsy energizează atmosfera în direct pe Calea Victoriei – mini-party pentru copii & intervenții live la radio

Calea Victoriei – zona magazinului Max Mara

17:00 – 21:00: Caricaturi – Vasile Catrina

 

DUMINICĂ, 11 AUGUST 2024

Calea Victoriei – Muzeul Municipiului București – Casa Filipescu-Cesianu

10:00 – 17:30: „Muzeul Vârstelor – de la copilărie la senectute” // „În apropierea sfinților. Frescele Mănăstirii Văcărești după 40 de ani” – expoziții permanente

Calea Victoriei nr. 110

11:00: „Povestea lui Sanchi iedim” – atelier educativ, coordonator: Oana Oroș (Muzeul Național al Literaturii Române)

             Calea Victoriei – zona magazinului Max Mara

17:00 – 21:00: Caricaturi – Vasile Catrina

 

Calea Victoriei – zona Cercul Militar Național

19:00 – 20:00: Concert Ansamblul Folcloric „Doinița” din București

 

 

×