Două sunt vedetele veşnic tinere şi fără vârstă al muzicii noastre uşoare: Marina Voica şi Alexandru Jula. Amândoi au peste 70 de ani, dar dovedesc în viaţă şi în scenă o vitalitate şi un optimism ieşite din comun de la care avem cu toţii de învăţat.
Deşi s-a născut în judeţul Sălaj, Alexandru Jula este de multă vreme pentru toţi şi pentru el însuşi gălăţean, identificându-se cu istoria şi scriind legenda Teatrului de Revistă de la Dunăre. Duetele sale cu colegul de teatru - regretatul Ionel Miron sunt de neuitat, fiind reeditate pentru ultima dată la Gala Premiilor de Excelenţă organizată la Sala Radio de secretarul de stat pe atunci, Ion Antonescu.Într-o carieră de peste cinci decenii, Alexandru Jula a lansat sute de cântece, de cele mai diverse genuri. Pentru că el cântă la fel de bine muzică din repertoriul internaţional (mai ales grecească!), dar şi muzică etno, cântece de petrecere, romanţe şi muzică pentru copii. Are chiar propriul spectacol pentru copii cu care colindă ţara şi la baza căruia stă albumul "Cântaţi cu Bunicu'" scris pentru el de compozitorul Dumitru Lupu.
Melodia sa, "Soţia prietenului meu", după şlagărul omonim al lui Enrico Macias, deschide albumul "Cântecele noastre, toate...", editat de Jurnalul Naţional şi reunind cele mai îndrăgite melodii votate într-un referendum de mare anvergură de toată ţara.
Alexandu Jula apare frecvent în concerte, are o emisiune săptămânală de două ore la TV Galaţi, cu o audienţă uriaşă (acoperă 6 judeţe şi Republica Moldova). În urmă cu câţiva ani a iniţiat, lansat şi organizat la Teatrul Muzical "Nae Leonard" din Galaţi spectacolul "Alexandru Jula şi prietenii" în care sunt invitate toate marile vedete ale muzicii şi umorului, într-o formulă cum nu a mai existat şi nu s-a mai văzut pe nici o scenă din ţară.
Alfel spus, "Bunicu'" nu ne lasă şi bine face, fiindcă are multe de arătat. Dovada? În decembrie a lansat un nou album, cu 9 "Cântece de petrecere mai... altfel" nou-nouţe şi intitulat simbloic "M-aţi otrăvit cu... apă". Acestea trec prin zona etno, cea a cântecelor de pahar şi chiar a muzicii ţigăneşti, care au contribuit la apariţia acestui album de mare succes.
Dumitru Lupu a semnat trei piese, Aurel Manolache, una ("Cântec pentru gălăţence") şi 4 piese aparţin mai vechiului colaborator, tot gălăţean, Paul Dumitrescu. Excelentă a fost ideea de a include două piese din bogatul folclor studenţesc - "Gaşca" şi "La viaţa mea".
Trebuie ascultate şi piesele "Zilei îi răspund prezent", "Cântec de petrecere", "Viaţa mea" şi amuzantele "Cântec pentru piţipoance" sau "Pisica neagră".