x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editie de colectie Elton John Averea micului Lord

Averea micului Lord

de Adriana Paduraru Vaduva    |    12 Iun 2010   •   00:00
Averea micului Lord

De-a lungul anilor, Elton John, unul dintre cei mai extravaganţi muzicieni din toate timpurile, a cheltuit necontrolat şi a participat la nenumărate licitaţii, unde şi-a vândut mare parte din lucrurile agonisite, de la haine şi colecţia de ochelari până la maşini. La un moment dat, artistul a recunoscut că a cheltuit 30 de milioane de lire sterline în mai puţin de doi ani, dând 15.000 de lire sterline într-o lună doar pe flori.



După cum se ştie, toţi banii rezultaţi din vânzări sunt donaţi fundaţiei Elton John AIDS Foundation, care susţine lupta contra SIDA. După ce a dat o grămadă de bani pe automobile care mai de care mai luxoase, Elton John le-a vândut pe toate, motivând că fiind mai tot timpul plecat din Anglia nu are cine să le conducă.

Cea mai mare licitaţie de maşini ce aparţin unei celebrităţi organizată vreodată a avut loc la începutul anilor 2000, când Elton a pierdut procesul intentat fostului său manager, John Reid, care i-a "controlat" veniturile timp de 25 de ani. Reid a fost şi managerul grupului Queen, între 1975 şi 1978, dar imediat după aceea a început să lucreze cu Elton John, care "producea" mult mai mult. La sfârşitul anului trecut, un magazin din Londra a fost ticsit cu diferite obiecte cumpărate de Elton John de-a lungul anilor. Era a cincea licitaţie pe care Elton John o organizase pentru strângerea de fonduri contra SIDA, la cea din 2002 reuşind să adune 442.000 de euro, în urma vânzării a 15.000 de articole. Mai nou, Elton John îşi vinde o supermaşină (un Maserati Quattroporte S din 2005, cu 5.000 de kilometri la bord) cu doar 45.000 de euro. De această dată, artistul nu a organizat nici o licitaţie, anunţul fiind făcut pe un site specializat de vânzări auto.

×
Subiecte în articol: elton john