x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editie de colectie Gil Dobrica A suferit din dragoste

A suferit din dragoste

07 Mai 2007   •   00:00

Iubirea: bun de consum.Gil credea că, dacă ai o pasiune cum e muzica, familia e un lucru pe care nu-l poţi avea.

VIAŢĂ DE ARTISTGil credea că, dacă ai o pasiune cum e muzica, familia e un lucru pe care nu-l poţi avea. "Ii ziceam: «Hai mă, puişor, insoară-te şi tu». Şi el imi răspundea: «Eu toată noaptea cănt prin baruri, restaurante… Tot timpul sunt pe drum. Dacă imi iau o femeie din mediul meu, va fi la fel ca mine. N-ar ţine… Şi altfel, femeia ce viaţă ar avea lăngă mine?! Ea ar fi fericită să stea acasă şi să mă aştepte?»", işi aminteşte Ileana, sora lui Gil. Cănd a venit prima oară la Bucureşti de la Craiova, Ileana l-a găzduit o vreme. "Nenea George iar a adus azi-noapte o gagicuţă, am văzut un căpuşor blond acolo", il părau nepoţii dimineaţa. Lui Gil i-au plăcut femeile, dar nu le mai credea: "Eehhh, zicea, vor şi ele să se vadă aşa, măritate". Şi chiar dacă nu s-a căsătorit niciodată, nu-i plăceau infidelităţile. Era fidel unui principiu. Avea prieteni care işi inşelau soţiile şi il puneau să mintă pentru ei. "Uite, sor’meo, ce-mi fac!", se plăngea Ilenei. Şi-apoi ii plăceau enorm copiii. Cum se instala la mare suna să-şi cheme nepoţii la el. Işi iubea nepoţii şi pe toţi copiii prietenilor lui. Muzica şi dezamăgirea din tinereţe l-au făcut insă să nu mai vrea să incurce viaţa nici unei femei.

El a iubit-o, ea a fugit. A suferit atunci cum nu a mai făcut-o niciodată.

Să fi avut vreo 25 de ani. Ea, bucureşteancă, venită in vacanţă, el, tănăr artist hotărăt să-şi cucerească publicul. A cunoscut-o pe Litoral. A iubit-o ca pe nimeni alta. O frumoasă, indrăgostită de cai, făcea echitaţie… Aveau aceeaşi pasiune. La Călăraşi, Gil crescuse printre cai. Paul Dobrică, fratele lui, işi aminteşte că, după ce l-au luat la CAP, Mugurel, roibul lui Georgică, aşa ii spuneau atunci, ieşea mereu din rănd să o cotească spre casă să-şi vadă stăpănul. Atăt de mult il iubea.

DRAGOSTE (DE LA) MARE. Povestea lor a ţinut vreun an. Apoi, frumoasa bucureşteancă, indrăgostită de cai, a cunoscut un francez şi a plecat după el. Gil a suferit ca un căine. "Vai, sor-mea, nu credeam că se poate să te chinuieşti aşa din dragoste", ii spunea Ilenei, sora de la Bucureşti. "Ai şi tu grijă…", il invăţa Ileana. "Nu poţi să comanzi inimii", spunea el. Frumoasa l-a mai căutat o vreme, dar el nu s-a mai vindecat de dezamăgire. Apoi s-a resemnat, şi lucrurile n-au mai fost niciodată atăt de dureroase: "Uite-o căt s-a făcut, e căt o vacă!", rădea lecuit cănd ea se mai intorcea in ţară şi o vedea. De-atunci iubirea a fost pentru el doar un bun de consum. Aşa l-au auzit fraţii lui suspinănd. Iubirea de la mare a fost o cotitură in viaţa lui şi nimeni nu i-a mai ajuns atăt de aproape de inimă. A avut multe relaţii, ii plăceau femeile blonde şi inalte. "Căsătoreşte-te şi tu!", il indemna familia. "O căsătorie şi un divorţ te termină", răspundea el.

DEZAMĂGIRE. "Pe locul I a fost de-atunci muzica. L-au iubit femeile şi voiau mai mult de la el. A adorat familia ca idee, dar nu i s-a potrivit. A mirosit el că ceva nu e curat in anumite iubiri… Nu se lega de căsătorie, avea aşa un gănd că femeile sunt interesate de bani", povesteşte sora sa Ileana. Intr-unul dintre ultimele interviuri, cănd a fost intrebat de ce nu s-a căsătorit niciodată, Gil a răspuns: "E secretul meu. Poate că am iubit pe cineva foarte mult şi n-a fost să fie...".
×
Subiecte în articol: gil dobrica 7 mai 2007