La concertele pe care le dădea în ţară, indiferent unde s-ar fi aflat, la sfîrşit, urcau pe scenă copii îndrăgostiţi de fata firavă, dar cu voce puternică şi melodioasă, admiratori de toate vîrstele, care îi dăruiau buchete de flori şi voiau să fie aproape de ea.
La concertele pe care le dădea în ţară, indiferent unde s-ar fi aflat, la sfîrşit, urcau pe scenă copii îndrăgostiţi de fata firavă, dar cu voce puternică şi melodioasă, admiratori de toate vîrstele, care îi dăruiau buchete de flori şi voiau să fie aproape de ea.
Fata le-a căzut dragă românilor de cînd a apărut pe scenă
la Mamaia, cîntînd “Un om sentimental”.
Sentimentali din toate colţurile ţării s-au unit şi au făcut un fan club şi un site, www.madalina.ro. Acolo se găsesc toate informaţiile necesare unui adevărat admirator referitoare la interpretul lui preferat. Sînt melodii, sînt versuri, detalii biografice, premii obţinute, nume de albume editate, fotografii. Există şi un forum unde fanii pot vorbi între ei, dar şi cu artista lor. “Ei ştiu foarte bine cînd pot lua legătura cu mine şi cînd nu, sînt discreţi şi foarte drăguţi”, spune Mădălina.
“BIBLIA”. Fanii Mădălinei
au avut prima dată ocazia să citească mai multe lucruri despre artistă în
1995, cînd Jurnalul Naţional a editat o broşură despre viaţa şi activitatea Mădălinei
Manole, un supliment, Jurnalul Mădălinei Manole, realizat la iniţiativa
jurnalistului Florin Condurăţeanu. Acel supliment a devenit un fel de Biblie
a admiratorilor ei.
De-a lungul vremii, artista a primit nenumărate scrisori de la fani. Poate cea mai grăitoare este aceea în care o fată îi scrie că pentru ea este “Un mic Dumnezeu al sufletului” ei. Îmi povestea fratele artistei, Marian Manole, care a însoţit-o prin turnee în primii 10 ani, că după spectacole era o adevărată nebunie, primea atît de multe flori, că niciodată nu le putea lua acasă pe toate. “Erau căruţe întregi de flori, umpleam portbagajul maşinii, dar nu puteam să le luăm niciodată pe toate”, spune Marian.
FAN CLUB. În 1991
a luat fiinţă Fan Clubul Naţional Mădălina Manole, la iniţiativa a doi studenţi,
Ciprian Antohi şi Claudia Panaite. În curînd s-au organizat în 25 de filiale şi
au depăşit numărul de 45.000 de membri.
Apariţia unei voci ca a Mădălinei Manole a fost un fenomen în muzica românească. Atunci cînd artiste precum Angela Similea, Corina Chiriac sau Mirabela Dauer erau încă în plin succes, dar lumea se întreba cine ar putea să mai apară şi în ce fel ar putea să cînte pentru a continua acest gen de muzică şi de interpretare cu lipici la public a apărut Mădălina. Pentru public, cel mai important este sufletul cu care este cîntată o melodie.
Degeaba ai o voce pretenţioasă, foarte studiată şi cultivată, dacă se simte răceală în interpretare. La Mădălina, fiecare spectator a înţeles din prima că acolo este şi voce bună, şi suflet mare.
“Am fost la spital la
o cunoştinţă bolnavă. De acolo, din perfuzii, îi spune asistentei: «Ştiţi că ea
e mama Mădălinei Manole?». Asistenta s-a ridicat brusc şi mi-a dat locul pe
scaun: «Doamnă, o admir enorm de fata dumneavoastră! E şi frumoasă şi talentată,
nu e om obişnuit...»“.
Eugenia Manole, mama
artistei