x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editie de colectie Michael Jackson Este o onoare pentru mine să scriu despre Michael

Este o onoare pentru mine să scriu despre Michael

de Alexandru Nastase    |    28 Iun 2009   •   00:00
Este o onoare pentru mine să scriu despre Michael

M-am trezit vineri dimineaţă cu vestea despre Michael Jackson afişată pe ecranul telefonului mobil. Aveam câteva mesaje de la prieteni care, ştiind că îl admiram, mă încurajau, îmi scriau că au aflat şi ei vestea şi că le pare foarte rău...



Am alergat spre telecomandă ca să văd cu ochii mei ştirea. Anii de controverse obositoare, de ştiri care nu se verificau m-au făcut suspicios la orice ştire despre King of Pop. Încă nu credeam, aşa cum nu cred nici acum. Michael Jackson s-a stins din viaţă cu doar o lună înainte de a-mi împlini visul de a-l revedea pe scenă, după 13 ani de aşteptare, performând aşa cum nimeni altul nu reuşeşte să o facă.

Deşi în ultimii ani cariera lui nu a mai fost luată în seamă de prea mulţi, eu am urmărit constant ştirile despre albumele „best of" pe care le lansa şi care încă făceau vânzări bune. Dar aşteptam, ca mulţi dintre noi, întoarcerea. Ultimul retuş, retuşul de geniu la opera pe care şi-a început-o pe când avea doar 5 ani.

Câteva minute am crezut că totul a trecut. Viaţa lui pe Pământ se încheiase, cariera nu putea fi dusă mai departe de altcineva, mai rămâneau doar amintirile, albumele, fotografiile, înregistrările, dar, ca şi în cazul lui Elvis sau al Beatles-ilor, ceva este parcă neterminat. Am comutat apoi de pe canalalele de muzică pe cele de ştiri şi am văzut un alt aspect. Ceva ce îmi scăpase în toţi anii ăştia de când el trăia departe de luminile scenei.

Am văzut videoclipurile cu starurile zilei. Am ascultat ritmicitatea beat-urilor, sound-ul şlefuit, infexiunile bass-ului. Am privit unghiurile de filmare ale videoclipurilor, culorile, decorurile, coregrafia artiştilor şi celelalte mişcări scenice. Michael Jackson nu a murit. E mai viu decât oricând, este prezent în muzica de astăzi, muzică pe care el a inspirat-o, făcută de artişti pe care el i-a zămislit, ce au făcut doar să perfecţioneze ceea ce el a început. Lumea muzicală de astăzi este Man in the mirror, iar Michael este omul din oglinda ei. Şi aşa va fi mereu.

A fost o onoare pentru mine să îţi văd opera şi să fiu fanul tău. Odihneşte-te în pace, Rege!

×
Subiecte în articol: michael jackson