x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editie de colectie Michael Jackson Un an de doliu pentru fanii lui Michael Jackson

Un an de doliu pentru fanii lui Michael Jackson

de Anca Aldea    |    24 Iun 2010   •   00:00
Un an de doliu pentru fanii lui Michael Jackson
Sursa foto: Gerard Burkhart/AFP Photo

A trecut un an de la moartea lui Michael Jackson, un an în care zvonurile răutăcioase la adresa lui s-au mai potolit. La 25 iunie 2009, Regele muzicii pop se stingea din viaţă la vârsta de 50 de ani. Poliţia a calificat moartea ca fiind "omucidere", iar ultima persoană care l-a văzut în viaţă pe Michael, medicul său personal, Conrad Murray, a fost pus sub acuzare la începutul acestui an. Doctorul Conrad Murray este suspectat că l-ar fi ucis pe Michael administrându-i un anestezic deosebit de puternic.


CONRAD MURRAY, ÎN CONTINUARE SUSPECT
Doctorul Murray, care riscă o pedeapsă de patru ani de închisoare dacă va fi găsit vinovat pentru "omor involuntar", şi-a construit o apărare solidă, informează site-ul TMZ.com. Strategia avocatului său, Ed Chernoff, se va axa pe faptul că Michael era dependent de medicamente şi şi-a injectat singur o doză letală de Propofol, un anestezic foarte puternic care este folosit doar în sălile de operaţie, şi niciodată în afara lor.

Potrivit TMZ, care citează surse apropiate procesului, în dimineaţa zilei de 25 iunie, mai exact la ora 10.50, Murray i-ar fi dat lui Michael o doză de 25 mg de Propofol, dintr-o sticluţă de 200 mg. "Doza administrată ar fi ţinut pe cineva în stare de somn pentru 5-10 minute, dar, în cazul lui Michael, ea a fost asociată cu Ativan şi Versed, două medicamente care se aflau deja în corpul artistului. Acest amestec l-ar fi făcut pe Michael să cadă într-un somn adânc pentru o perioadă mai mare de timp", scrie TMZ.

Murray nu s-ar fi mişcat de lângă pacientul adormit şi a vorbit mai tot timpul la telefon, susţin jurnaliştii americani. Doctorul nu a părăsit camera deoarece se ştia că lui Michael îi plăcea să doarmă cu lumina aprinsă şi televizorul dat tare (de regulă pe canalul de desene animate).

"În jurul prânzului, Murray a părăsit camera în care se odihnea Michael. A mers până la baie şi a lipsit doar două  minute. În acest timp extrem de scurt, cântăreţul s-ar fi trezit şi şi-ar fi injectat singur restul de 175 mg de Propofol aflat în sticluţa lăsată la capul patului. Această doză uriaşă i-ar fi oprit inima.

Când a revenit în cameră, Murray a observat că Michael avea ochii deschişi şi pupilele dilatate şi a sărit imediat în ajutorul cântăreţului, făcându-i procedurile de resuscitare", scrie TMZ, citând surse apropiate avocatului Cernoff. Sticluţa de Propofol a fost găsită pe podeaua încăperii de către anchetatori. Fusese golită şi probabil scăpată pe jos de Michael care se afla în stare de şoc din cauza supradozei.

Conrad Murray, în vârstă de 57 de ani, susţine că este nevinovat şi că i-a administrat Propofol la cererea insistentă a lui Michael, care îl folosea ca somnifer. Până la proba contrarie, un judecător de la Curtea Superioară din Los Angeles a decis, la mijlocul acestei luni, că medicul îşi poate continua dreptul de liberă practică în California. Decizia magistratului a fost luată după ce colegiul medicilor din California a cerut ca permisul de liberă practică al fostului medic personal al lui Michael Jackson să fie suspendat până la încheierea procesului în care acesta este implicat. Judecătorul şi-a motivat hotărârea prin faptul că Murray are deja permisul de muncă restricţionat (nu mai are voie să administreze anestezice) în urma unei precedente decizii judiciare.


COPIII LUI MICHAEL MERG LA ŞCOALĂ

Până la următoarea audiere, care ar urma să aibă loc la 23 august, familia lui Michael Jackson încearcă să-şi poarte crucea după posibilităţi. Katherine Jackson, mama  cântăreţului şi tutorele celor trei copii ai lui Michael, a anunţat că, începând din septembrie, îi va trimite pe micuţi la şcoală.

Potrivit site-ului Accesshollywood.com, care citează tabloidul britanic Mail on Sunday, până în prezent, Prince (13 ani), Paris (12 ani) şi Blanket (8 ani) au primit lecţii particulare, de la profesori plătiţi să predea acasă, însă peste câteva luni copiii vor fi înscrişi la o şcoală privată. Katherine încearcă din răsputeri să-i ţină pe nepoţii săi departe de "gura târgului".

Potrivit tabloidelor americane, bunica în vârstă de 80 de ani a refuzat chiar să le permită micuţilor să ia parte la comemorarea, de la Los Angeles, a tatălui lor. Katherine Jackson îi va duce pe cei trei copii în oraşul natal al lui Michael, Gary (statul Indiana) pentru o ceremonie privată.

La Cimitirul Forest Lawn, în care este înmormântat Michael, accesul fanilor va fi restricţionat, potrivit TMZ.com. Surse din administraţia cimitirului au declarat că fanii vor fi lăsaţi să intre, vineri, 25 iunie, doar în curtea interioară, şi nu şi în mausoleul unde se odihneşte Michael. Potrivit poliţiei, citate de TMZ, fanii nu vor avea voie să ridice corturi sau să parcheze în jurul cimitirului, să elibereze porumbei, să ridică baloane şi nici să cânte sau să danseze. Tot poliţia a cerut vânzătorilor de suveniruri să nu se aciuiască lângă cimitir pentru că vor fi izgoniţi.

În a doua zi, seara, va fi organizat un concert-omagiu într-un hotel din Beverly Hills, concert la care urmează să asiste membri ai familiei Jackson, care a susţinut evenimentul, potrivit AFP. "Obiectivul este de a reuni membri ai familiei Jackson, celebrităţi, fani, pentru a celebra şi a aduce un omagiu moştenirii pe care ne-a lăsat-o Michael Jackson", arată organizatorii într-un comunicat. Preţurile biletelor pentru concert variază între 150 şi 500 de dolari, precizează AFP.

Michael Jackson - Omagiu pe www.jurnalul.ro
 mj2.jpg


×
Subiecte în articol: michael jackson