Cînd vorbeşte despre poveştile de iubire, Mihai Constantinescu îşi aminteşte cu drag de două localităţi învecinate: Vîlsăneşti şi Muşăteşti.
Cînd vorbeşte despre poveştile de iubire, Mihai Constantinescu îşi aminteşte cu drag de două localităţi învecinate: Vîlsăneşti şi Muşăteşti.Artistul ne-a povesit cu amuzament o întîmplare: "Eu am fost iubit de toate femeile din România şi chiar am auzit multe poveşti din gura multor doamne, astăzi ajunse la vîrsta a treia, care mi-au spus cît de geloşi erau bărbaţii lor pe mine. Chiar m-am întîlnit cu o doamnă care mi-a spus: «Ştiţi ce am păţit din cauza dumneavoastră?». Şi mi-a povestit: «Noi am avut televizor alb-negru şi într-o zi ne-am strîns bani să ne cumpărăm televizor color. Bărbatul mi-a zis: «Ai grijă cînd cîntă Constantinescu ăla, să nu mai stai aşa în faţa televizorului şi nu-mi mai vorbi despre el aşa frumos, că eu sînt gelos!». Am cumpărat televizorul color, l-am pus în funcţiune şi în momentul în care l-am pornit, ca să vezi întîmplarea, pe post, Mihai Constantinescu. Probabil de bucurie, că am televizor color şi că-mi văd cîntăreţul preferat, am pupat televizorul. Şi pentru treaba asta ştiţi ce am păţit? Am luat două palme, dar ce palme, de nu am să le uit niciodată!»", mi-a povestit respectiva doamnă. Nu-mi doream să se întîmple nimănui decît doar bine şi nu lucruri de genul ăsta, dar uite că ele se întîmplau!".
Cît despre adevăratele poveşti de iubire, Mihai Constantinescu ne-a destăinuit că "prima dragoste a fost chiar o întîmplare. Cînd a finalizat studiile la Conservator, Marius Ţeicu a fost repartizat la Şcoala Populară de Artă. Îmi spunea să merg şi eu pe acolo, să mai cînt şi româneşte, că eu cîntam tot în franceză şi în italiană. Acolo era o fetiţă care cînta foarte bine româneşte. Această domnişoară era Olimpia Panciu. Ne-am împrietenit, nu locuia foarte departe de mine, ba chiar foarte aproape. Şi, uite aşa, am rămas prieteni serios cam opt ani. Timp în care eu m-am străduit să scriu multe cîntece frumoase. Cred că relaţia a fost jumătate-jumătate, adică jumătate a iubit ea, jumătate eu. Asta nu înseamnă că nu era o plăcere reciprocă. În prima jumătate m-a iubit ea mai mult, în a doua jumătate am iubit-o eu foarte tare", îşi aminteşte Mihai despre primii fiori ai iubirii.
Aduceri-aminte. "Alte iubiri au mai fost, poate, chiar iubiri interzise. Mai tîrziu am cunoscut-o pe fosta mea soţie, Mihaela. Povestea de o bunică de la ţară şi i-am zis că mie îmi place la ţară. Am făcut mai multe vizite pe acolo, la ţară, în zona Argeşului, satul Muşăteşti. Şi, ca să vezi cum e viaţa, Olimpia era din Vîlsăneşti. Cum se termină Vîlsăneştiul începe Muşăteştiul. Este incredibil. Exact unde şi-a petrecut Olimpia copilăria. Nici soţia mea nu s-a născut în Muşăteşti, dar şi-a petrecut copilăria acolo... Uite aşa încep poveştile, merg mai departe şi într-o zi se sfîrşeşte... Întotdeauna voi considera că atunci cînd o relaţie dintre un bărbat şi o femeie se termină este foarte frumos ca şi unul şi celălalt să nu plece cu un sentiment urît, dimpotrivă, să păstreze partea frumoasă. Pentru că întotdeauna există o parte frumoasă", încheie Mihai Constantinescu.