x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Pasiuni

de Carmen Anghel-Dobre    |    07 Sep 2009   •   00:00
Pasiuni

A ridicat imperii, a şters de pe faţa pământului naţii, a îmbogăţit pe cei mai săraci, i-a înnebunit pe cei care nu au fost în stare să reziste strălucirii lui. Oamenii îi sunt sclavi, hipnotizaţi de vraja lui, care se insinuează în fiinţa lor ca un şarpe veninos... AURUL.



Adânc ascuns în inima munţilor, rareori pierdut pe cursurile râurilor, aurul a fost prezent dintotdeauna pe teritoriul locuit astăzi de români. De la daci încoace, preţiosul metal a fost în permanenţă căutat, prelucrat, folosit. Romanii au purtat două războaie cu dacii pentru a pune mâna pe comoara lui Decebal. Ţara e plină de legende despre comori fabuloase ascunse în inima munţilor, în adâncurile peşterilor, în scorburile copacilor. Dar ele sunt păzite cu străşnicie de blesteme, de balauri, de monştri. Aurul naşte pasiuni mistuitoare.

În România, Povestea Aurului are parfumul unei lumi pline de dramatism, suspans, personaje incredibile, situaţii fără ieşire. "Dar aurul înseamnă putere, bogăţie,/ E sufletul vieţii. E cheia fermecată/ Cu care se deschide o poartă încuiată(...)// Din aur faci o casă, o sută, un oraş/ De vrei să înfrângi un rege şi cumperi un vrăjmaş/Arunci un pumn de aur şi vezi crescând deodată/ În jurul tău palate de marmură curată." (Victor Eftimiu - Cocoşul Negru)

Povestea aurului românilor, zăcăminte secate sau nou descoperite. O Ediţie de colecţie cu... strălucire.

×
Subiecte în articol: povestea aurului