x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale 87+10=cât?

87+10=cât?

de Dragos Moldovan    |    08 Ian 2013   •   17:46

La coadă la preschimbarea permisului auto stau o grămadă de persoane respectabile. Pe care le poţi detecta, cu uşurinţă, în trafic, ca fiind persoanele alea cu volanul la rever pentru care nu există decât o spaimă imensă în nevoia de a te deplasa.

România nu încetează a fi ea însăşi. Fascinează. Enervează. Bulversează. Mă gândesc la ce aş mai putea spune şi gândurile îmi fug aiurea. Uită-te la eforturile PDL de a se ridica de jos. Bre, stai o vreme acolo, calm, şi după ce îţi recapeţi forţele mai vorbim. Cât despre Ponta şi ai lui...spaima Vestului. Nu. Nu e vorba nici despre politică, nici despre impresii, e vorba despre realităţile care se petrec într-o ţară în care trăiesc şi eu. Adică: blocuri comuniste, vile de prost gust, maşini super bengoase, îmbulzeală în hiper marketuri, bijuterii arhitectonice, sclipiri de geniu, plecăciuni în faţa unui Occident ciudat şi degenerat, puseuri de naţionalism. Dacă aş zice că România îţi oferă totul aş fi acuzat de fie de prostie fie de patriotism retardat. Aşa încât o să spun că în România poţi găsi orice. Ca oriunde altundeva în lume, m-ar completa cineva. Nţţţ.

Bre, au ăştia ai noştri un sentiment al veşniciei ca la balamuc. Ponta, cică, el o să canideze la preşedinţie prin 2024, sau mai acote, în 2019. Vezi tu, deci, cu cine avem de-a face. Carevasăzică, ce e acum e nimic faţă de ce-o să fie! Deocamdată îi dă cuvântul lui Crin Antonescu. Băsescu. Băsescu...Băsescu..........Traian Băsescu! I-ar fi plăcut să fie american şi să fie preşedintele SUA. Pe bune. Sunt convins că aşa e! Îi place să se dea cu sania aia pe benzină. De ce? Care-i faza? Mie mi se pare ceva extrem de stupid, neecologic şi nebărbătesc. Să te dai cu snowmobilul e ca şi cum ai vorbi la pereţi.

Altceva. Poate că Sergiu Nicolaescu n-a fost creştin ortodox, sau poate că n-a înţeles la momentul oportun fundamentul venirii pe pământ a Mântuitorului, adică a reînvierii în trup. Poate că Dana Ionică nu e creştin ortodoxă, poate că e proastă, sau poate că nu. Cert este că ăia care s-au apucat de strigat în preajma sicriului care purta trupul lui Sergiu Nicoalescu sunt nişte animale. Dar ce are de a face cu toate astea Biserica Ortodoxă Română???? Aud?????!!!!!

Nu. Gata. Am vorbit prea mult. Mi-e dor de ceva nedefinit. Ideea e că n-aş pleca niciodată din ţara asta în care totul e atât de nasol. Zicea Liebnitz, “trăim în cea mai bună dintre lumile posibile” şi l-a completat Goedl “şi aici peste tot este rău”.

Da, deci asta voiam să spun, de asta am ocupat spaţiul ăsta tipografic, pentru ca să vă fac remarcat miracolul faptului că oameni de optzeci de ani stau la coadă de dimineaţă ca să-şi preschimbe permisul de conducere pentru zece ani, fără consult medical. Ce dovadă mai bună că veşnicia există?!

×