Imi permit o prognoza soc. Adrian Severin se intoarce. Europarlamentarul, blamat in urma scandalului generat de The Sunday Times, apartinand imperiului media al domnului Rupert Murdoch, scandal intitulat "bani contra amendamente', va fi repus in drepturi. Se face justitie in cazul Severin. Iar daca injustitia a inceput la Bruxelles si a explodat la Bucuresti, parcursul justitiei va fi identic. Cred ca nu va mai trece mult timp si Adrian Severin isi va relua locul cuvenit in PSD. In cele ce urmeaza voi explica de ce.
Nu cu mult timp in urma, opinia publica din Romania si din Uniunea Europeana a fost informata asupra faptului ca procurorii Uniunii Europene i-au inapoiat lui Adrian Severin, cu acte in regula si cu un intreg ceremonial, biroul pe care acesta il detinuse, anterior scandalului, in Parlamentul European. Tot atunci, acestia au facut precizarea ca nu exista probe impotriva lui Adrian Severin. De la declansarea scandalului, in care mai multi parlamentari europeni au fost acuzati in Sunday Times ca ar fi facut trafic de influenta pentru promovarea, in schimbul unor sume de bani, a unor acte normative, imperiul media al lui Murdoch a fost, la randul sau, zguduit de un scandal urias, soldat cu multe dosare penale. Pentru practici incorecte si ilegale ale unor jurnalisti. Facute cu stiinta conducerii trustului de presa. Iar unda de soc a lovit cel mai naprasnic chiar redactia tabloidului de scandal Sunday Times. Si tot inainte ca procurorii sa-si fi incetat, practic, investigatiile, au aparut din ce in ce mai multe informatii despre felul in care un alt europarlamentar roman, Monica Macovei, protejata presedintelui Traian Basescu, s-a implicat cat se poate de activ pentru amplificarea scandalului Severin. Revoltator. Fapt este ca, intre timp, Severin, sub presiunea mediatica declansata de Sunday Times si preluata de presa cotrocenista de la Bucuresti, a fost nevoit sa se retraga din PSD. Pentru a nu alimenta o campanie impotriva partidului.
La scurt timp de la declansarea taraboiului din Parlamentul European, s-au sesizat, cum era de asteptat si cum era, de altfel, si firesc, procurorii DNA. Cei condusi de faimosul Daniel Morar. Nici acestia nu au identificat vreo proba impotriva lui Adrian Severin. Numai ca spre deosebire de procurorii Parlamentului European, cei ai domnului Daniel Morar nu au avut decenta sa recunoasca in mod public acest lucru. Inca.
La un an de la declansarea intregului taraboi, in ziarul polonez Platforma si, apoi, preluat in New Europe, Lidia Geringer de Oedenberg, Chestor al Parlamentului European, a publicat un amplu articol, in care demasca facatura din Sunday Times, regretand ca Parlamentul European nu a depus o plangere impotriva tabloidului. Si tot la un an, mi-am permis sa-i adresez cateva intrebari domnului Zoran Thaler, fost ministru de Externe al Sloveniei, vicepresedinte al Delegatiei pentru Caucazul de Sud al Parlamentului European si membru al Comisiei pentru afaceri externe a Parlamentului European, pana la generarea scandalului de catre tabloidul londonez. Acest interviu, ca si articolul Lidiei Geringer apar astazi pe CorectNews. Este extrem de relevant pentru intelegerea cazului Severin.
Romania nu-si poate permite sa piarda o veritabila stea a politicii externe si cu atat mai putin Parlamentul European. Motiv pentru care revenirea in forta a lui Adrian Severin pluteste in aer.
● Sursa: CorectNews