x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Alianţa firească Becali – Udrea

Alianţa firească Becali – Udrea

de Dan Constantin    |    26 Feb 2012   •   21:00

Marile spirite se intalnesc. A fost mereu o alianta care plutea in aer. O amusinau analistii, o gandeau laboratoarele secrete; mamele omizilor o vedeau in taciunii stinsi in lapte de magarita mulsa la Luna plina. Era asteptat momentul astral pentru ca marea intalnire a greilor din politikia romaneasca sa se produca, in fine. Masa critica fusese atinsa, nu se mai putea sta fara o alianta fundamentala. Iata, a sosit clipa! Gigi Becali a fost convocat la Elena Udrea pentru a bate palma. Ha-Ha-Ha a hahait oierul. Hi-Hi-Hi a hihiit sefa portocaliilor. Sa-mi spui, Gigi, de’acum. Si tu poti sa-mi zici Nutzy, da cu igrec, a venit raspunsul care este de fapt piatra de temelie ideologica a duetului politic. Ei doi vor rezolva Capitala, vor invinge hidra Anticristului, pe doctorul care a taiat oameni cand era chirurg.

Gigi vine in alianta firesc, acolo i-a fost mereu locul. Si lui ii plac toalele de firma, si el a facut bagabonteli cu terenuri, si lui ii plac fotbalistii. De azi nainte, Ilie Stan va fi antrenor pe veci la Steaua, atat cat va fi dragoste intre Gigi si Nutzy. El este legatura istorica, sigiliul care parafeaza cea mai tare legatura politica din oras. Fiecare parte vine cu buna credinta, cu "active" care fac intelegerea solida, menite sa o treaca peste furtunile de vara. Gigi are onorabilitatea lui de europarlamentar pe care nu i-a stirbit-o nimeni. A reprezentat la Bruxelles cu succes drepturile mioarelor, i-a convins pe colegi ce bune-s branza si lapticul de oaie. Are si o expertiza de necontestat in justitie – a fost si poprit cateva nopti, are o roaba de dosare care se judeca prin instante. Daca nu intra in marea alianta pe post de toarta pentru poseta doamnei Nutzy exista riscul sa se cunune prin parnaie cu vreun tap!

Si Nutzy vine cu partea ei pozitiva. Chiar daca nu are fier destul in hematii, problema este in curs de rezolvare si sanatatea ei nu-i motiv de ingrijorare in alianta: aerul tare din Pipera si traiul spartan recomandat de Gigi au succes garantat.

In plus, Nutzy se pricepe la combinatii, la tactici ofensiv-defensive, are cheia si pentru Stadionul Ghencea, si pentru datoria catre MApN. La fel si reteta pentru blocarea intrarii la Inalta Curte. Gigi deja este sigur de succes! Cu cateva conditii: sa iasa din peisaj cacarezele de Cezar Preda si Paleologu. Ma rog, asta mic si rarait macar stie sa scrie si va fi pastrat, da’ mai in spate, nu la vedere. Acolo, pe scena, la lupta cea mare vor sta Udrea, facatoarea de metrou, si Gigi, facatorul de cruci! Este exact formula castigatoare pentru Bucuresti.

Carte mai putina, zgomot mai mult si fitze, fitze la fiecare colt de strada, sa se bucure tot bucuresteanul, ca d’aia a fost botezat orasul asa. Mai mult, nu era Bucur intemeietorul cioban? Ne trebe’ un oras patorit de un oier si de o mioara. Miorica Videanu nu a fost pe masura; Nutzyca va fi.
Intalnirea marilor spirite descatusate de prejudecati, liberate de dosare si de datorii seamana cu o nunta intre doi miri care se potrivesc manusa. Sa nu lase amprente. Si cine putea sa fie nasul aliantei daca nu un animal, evident politic, asa cum a subliniat Becali.

El este Basescu Traian, tovarasul de sprit si bucurie al patronului de Steaua. O Doamne, ce poeme vor curge din alianta asta zemoasa!

×