x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Aştept numărătoarea paralelă a banilor furaţi

Aştept numărătoarea paralelă a banilor furaţi

de Lucian Avramescu    |    11 Iun 2012   •   11:08

"Numaratoarea paralela' arata, scorul "numaratorii paralele' indica, acum o ora "numaratoarea paralela' a voturilor ne situa pe... Impreunate, cele doua cuvinte suna melodios in gura interogativa a ziaristelor, altfel, cu gravitati coborate in gatlej, acolo unde-si au cuibarul notele joase, cand sunt declamate de politicieni. Numaratoarea voturilor, paralela sau incrucisata, in zig-zag sau piezisa, indica o singura certitudine: partidul lui Basescu, portocaliul mascat in pestrit sau verde, pitit in toata cromatica spectrului solar sau lunar, a fost identificat de alegatori si scuipat afara prin vot. Gata.

Ca s-a mai agatat, ca un ciulin de haina puterii, un imbuibat ca Pinalti, ca au scapat sanctiunii poporului inca trei grasi ai politicii basiste sunt exceptiile care confirma dezastrul. Zambetul si relaxarea smechereasca a presedintelui, iesit cu caruciorul electoral in supermagazin, n-au insemnat decat bomboana de pe coliva PDL. N-a salvat nimic interventia prezidentiala. Poate, in divizia B unde a cazut partidul sau si unde va juca turca in urmatorii multi ani, un biet procent in competitia cu partidul lui Dan Diaconescu. Nu-i exclus ca la toamna, PDL, batut si de tatal nefericitei Elodia, sa se zbata in zona turmei rezumate a lui Gigi Becali si sa manance cafteala in divizia maidan.

As fi nedrept cu mine insumi, insultandu-ma aiurea, daca n-as recunoaste ca m-am bucurat. Am cinstit chiar si o cinzeaca, la miezul noptii, cu fratele meu, afland ca PDL a luat-o pe coaja rau. Amandoi, eu cu pamfletul, el cu caricatura, ne-am tot batut, zi de zi, cu puterea basista. Nu ne-a fost roz. Mie aproape ca mi-a strivit agentia de presa A.M. Press, pe care am inventat-o dupa 89, retezandu-i abonamentele si trimitandu-i in somaj redactorii. Lui, cu toate ca lua premii internationale unul dupa altul, i se aplicau oriunde talpi. Aveam deci motive sa ne bucuram cu toate ca, in plan, cum se zice, personal, n-avem cereri si asteptari. Bucuria e gratuita si nerevendicativa. Bucuria se nutreste din sine. E libera de contract si independenta cosmic. Cand razi sincer, din tot sufletul, comunici cu ingerii care si ei, se zice, se veselesc uneori.

Si totusi, neretezand atat de iute aripile bucuriei, imi ingadui niste intrebari. Sa zicem ca ar fi pentru Ponta. E de-o seama cu prima mea fiica. Acum, ca Victor s-a facut baiat mare si vorbeste cu vorbe la locul lor, gasesc potrivit momentul sa-i aduc aminte ca-i de meserie om al legii. Lumea asta a noastra a fost atat de furata, de insultata moral si financiar, incat a venit vremea unei numaratori. Nu de voturi, ci de bani. Pune organele, pe care le lauzi ca si-au facut datoria, sa numere, paralel sau incrucisat, sacii cu bani furati. Nu trebuie sa le spui unde sa caute. Vor ajunge singuri nu doar la sotul Elenei, sa zicem, ci la Elena insasi, nu doar la asociatii de terenuri si asfaltari ai lui T. Basescu, ci chiar la Traian Basescu. Voturile ni le stim, ca noi le-am bagat in urna. Ajuta-ne sa recuperam miliardele. Da hotii pe mana justitiei. Abia atunci biroul national de numarat va putea raporta o cifra oficiala. Nu-i lasa pe nealesi sa cheltuiasca pe plajele planetei, razand de noi ca i-am batut electoral.

×