x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Au fraudat Moţiunea de cenzură!

Au fraudat Moţiunea de cenzură!

de Ion Cristoiu    |    04 Iun 2007   •   00:00

PD se dă de ceasul morţii să revină la guvernare. I-au impus-o grupurile de interese nelegitime, care văd, turbate de ciudă, că grupurile de interese oligarhice ale PNL se infruptă din banii Uniunii Europene, in timp ce ele, care au vărăt sume colosale in revenirea lui Traian Băsescu la Cotroceni, au rămas cu buza umflată.



Viaţa politică a Romăniei a cunoscut zilele acestea o premieră absolută, unică in felul ei in istoria republicilor europene, obişnuită insă in republicile bananiere: un partid a incercat să fraudeze Moţiunea de cenzură! Ca să depună in Parlament Moţiunea cu titlul propagandistic-agitatoric "Guvernul Tăriceanu trebuie să plece!", Partidul Democrat avea nevoie de 116 semnături. Cu toate acrobaţiile pentru a smulge semnături şi de la alţi parlamentari, nu s-a reuşit să se străngă numărul cerut de Constituţie pentru introducerea unei Moţiuni de cenzură. Şi atunci, distinsa conducere a partidului mai mult decăt prezidenţial a apelat la o şmecherie de cartier: l-a trecut pe Gheorghe Flutur de două ori: o dată cu litere de tipar, Gheorghe Flutur, şi o dată cu litere de mănă, Flutur Gheorghe. Prinşi cu măţa in sac, liderii PD au adus o scuză pe căt de penibilă, pe atăt de insultătoare: a fost o eroare a secretariatului PD, care s-a ocupat de străngerea semnăturilor. In dreptul celor două nume aparţinănd aceleiaşi persoane fizice se lăfăie aceeaşi semnătură: a lui Gheorghe Flutur.
Cum va fi reuşit să greşească secretariatul PD o listă care conţine totuşi iscălitura de două ori a lui Gheorghe Flutur rămăne o enigmă pe care, intr-o altă ţară decăt cea a lui Traian Băsescu, ar dezlega-o Parchetul. Ar fi fost de aşteptat ca Parchetul să se autosesizeze pe loc.
Cum să se autosesizeze Parchetul Laurei Kovesi la infracţiune de fals intelectual comisă in văzul intregii naţiuni cănd e vorba de partidul lui Traian Băsescu?
Admiţănd că distinsa procuror general, adusă la Bucureşti de cuplul Traian Băsescu-Monica Macovei pentru a-i transforma pe toţi procurorii in ţuluşi, nu urmăreşte viaţa politică a ţării, senatorul Gheorghe Funar a depus plăngere penală impotriva PD şi PLD, formaţiuni implicate in tărăşenia cu semnătura.
Suntem tare curioşi să vedem dacă Parchetul General, atăt de prompt cănd e vorba de duşmani politici ai preşedintelui, va da curs unei plăngeri in care e vorba de amicii politici.
Din intreaga tărăşenie se pot trage rapid căteva concluzii:
1. Presa Partidului Democrat, in frunte cu Oficiosul Evenimentul zilei, a expediat faptul ca pe unul divers.
Să ne imaginăm ce s-ar fi intămplat dacă infracţiunea era comisă de PSD sau de PRM.
Analiştii de casă ai preşedintelui ar fi băut cucută pe post de cerneală in paginile Evenimentului zilei şi ar fi hăulit tulnicăriceşte in microfoanele lui Sorin Ovidiu Văntu.
Acum, cănd frauda făţişă are drept autor partidul lui Traian Băsescu, intămplarea e primită chiar cu bunăvoinţă.
2) Gheorghe Flutur nu e un ciorditor de portofele. E lider PLD, fost ministru, cu pretenţii de a fi premier.
La o asemenea personalitate o singură reacţie ar fi fost admisă cănd s-a descoperit frauda: sinuciderea in direct şi la o oră de vărf! Gheorghe Flutur continuă să trăiască bine mersi.
Şi să dea din gură impotriva clasei politice incapabile să se reformeze.
3) Dacă Partidul Democrat a incercat să fraudeze Moţiunea de cenzură, un document lesne verificabil, ce să mai spunem atunci de Referendumul de la 19 mai 2007. Desfăşurat intr-o lipsă de transparenţă absolută, beneficiind de tăcerea complice a PSD, Referendumul a putut fi fraudat pe scară largă.
4. Preşedintele absolut al PD, Traian Băsescu nu osteneşte cerănd reformarea clasei politice. Din discursurile sale se inţelege că actuala clasă politică e in stare de orice mărşăvie pentru a-şi realiza interesele oculte.
Ori de căte ori a venit vorba de a cobori in realitatea concretă, Traian Băsescu a declarat că Partidul Democrat nu face parte din această clasă politică autohtonă, căreia el ii proclamă zi de zi şi ceas de ceas agonia. Tentaţia de fraudare a Moţiunii de cenzură inscrie Partidul Democrat in răndurile clasei politice denunţate de domnul preşedinte. PD se dă de ceasul morţii să revină la guvernare. I-au impus-o grupurile de interese nelegitime, care văd, turbate de ciudă, că grupurile de interese oligarhice ale PNL se infruptă din banii Uniunii Europene, in timp ce ele, care au vărăt sume colosale in revenirea lui Traian Băsescu la Cotroceni, au rămas cu buza umflată. Aşa se explică introducerea Moţiunii de cenzură ce are drept scop debarcarea Guvernului Tăriceanu.
Pentru a o introduce, PD nu s-a dat in lături de la a cumpăra semnăturile unor parlamentari de la alte partide sau ale unor parlamentari independenţi.
N-are importanţă că iscăliturile nu-şi au temeiul intr-un program politic sau intr-o credinţă. La o adică, pentru a ajunge la putere, nu e de ocolit nici negustoria cu alţi parlamentari, nici şantajarea cu dosarul la DNA, nici făgăduiala unei ciozvărte. Traian Băsescu s-a intors la Cotroceni cu dreptul dat de popor să vadă şi să vorbească.
De ce nu vorbeşte despre politicianismul mizer al PD in cazul semnăturilor pentru Moţiunea de cenzură? L-au legat la ochi cu cele 40 de milioane de euro din campania pentru Referendum?!

×
Subiecte în articol: traian editorial gheorghe flutur cenzură