x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Avem de ales între proştii care nu ştiu nimic şi cei cu diplomă şi cunoştinţe

Avem de ales între proştii care nu ştiu nimic şi cei cu diplomă şi cunoştinţe

de Ionuț Bălan    |    11 Iul 2016   •   07:43
Avem de ales între proştii care nu ştiu nimic şi cei cu diplomă şi cunoştinţe

În societatea românească, proştii s-au diferenţiat în două categorii. Unii care nu ştiu nimic şi alţii care au cunoştinţe şi au obţinut diplome. În condiţiile în care iniţiativele legislative ar trebui să aparţină celor ce înţeleg.

Această situaţie nu reprezintă un pas înainte, ci doar o altă prezentare a prostiei de la nivel politic, în speranţa că ambalând-o altfel, utilizând instrumente de marketing, va părea altceva decât ceea ce este şi va câştiga aderenţi.

În fine, momentul în care s-a virat, la nivel politic, de la proşti needucaţi, la proşti cu diplomă, s-a observat foarte bine în spaţiul mediatic, pentru că la tv au dat năvală cei care sunt numiți analiști. Cei mai mulţi dintre aceştia au cunoştinţe în domeniu, dar nu înţeleg fenomenul despre care vorbesc. Iar faptul că sunt înregimentaţi politic ridică semne de întrebare şi asupra bunei lor credinţe.

Dacă România îşi doreşte un parcurs european, ar trebui ca apariţia acestor persoane în spaţiul public să nu mai fie confundată cu cea a unor specialişti. Diferenţa este că ultimii au şi înţelegerea necesară. Primii ştiu doar să mute piesele de şah, ceilalți şi să-şi facă adversarii mat.

Concluzia este că pentru a stăvili ofensiva farsorilor, cei care urmăresc să ancoreze emoţional aşteptările publicului, într-o perioadă în care-i nevoie de raţiune, e necesar să fie repuse în drepturi adevăratele valori. Fiindcă, atât timp cât caracterul şi înţelegerea nu vor fi propulsate, în prim-plan vom avea o societate scindată.

 

 

×