x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Back acasă

Back acasă

de Cassa Loco    |    30 Mai 2008   •   00:00

COMUNICATUL SĂPTĂMÂNII
Am pornit cu ideea că USA e o ţară ce nu merită vizitată, că americanii sînt limitaţi şi ignoranţi şi că orice demers legat de "pămîntul făgăduinţei" este inutil. Acum însă, cu mai puţin de 24 de ore rămase pînă la întoarcerea în Bucureşti, nu mai sînt aşa convins.



COMUNICATUL SĂPTĂMÂNII
Am pornit cu ideea că USA e o ţară ce nu merită vizitată, că americanii sînt limitaţi şi ignoranţi şi că orice demers legat de "pămîntul făgăduinţei" este inutil. Acum însă, cu mai puţin de 24 de ore rămase pînă la întoarcerea în Bucureşti, nu mai sînt aşa convins.

Am văzut două oraşe interesante şi diferite – New York şi Las Vegas, iar întoarcerea acasă (în Bucureşti) nu mai îmi pare aşa de interesantă. Nu dau verdicte, ci doar expun lucrurile care pe noi ne interesează. Şi încep cu mîncarea, preocuparea numărul unu a românului. E multă, ieftină şi accesibilă. La orice colţ găseşti un supermarket care te scuteşte de gătit. Pui la rotisor, salata Cesar sau peşte, toate chestiile astea le găseşti proaspete pentru mai puţin de 10$ porţia. Una sănătoasă din care se satură doi adulţi. Dacă nu ai chef să cumperi şi faci ca marea majoritate a americanilor, poţi intra într-un restaurant cu specific mexican, italian, francez, grecesc sau, evident, american. În farfuria ta va ateriza o cantitate imensă de mîncare gustoasă. Ai grijă însă cît de des mănînci în USA, pentru că, dacă stai mai mult de o lună, s-ar putea să fii nevoit să îţi schimbi complet şi garderoba.

Apropo de haine, fără nici o glumă, America este paradisul femeilor disperate după cumpărături. Guess, Zara, Armani Exchange, Bebe, Victoria Secret şi alte cîteva sute de branduri ultraaccesibile există în reprezentanţe proprii sau outleturi. Astfel, cămaşa Guess, pe care o cumperi în ţară cu 600 RON, nu depăşeşte 49$! Un ceas Fossil, de 100 euro în Bucureşti, costă maximum 29$ în Vegas. Iar exemplele pot continua la nesfîrşit.

Am început de la ideea că nu mai îmi vine aşa de drag să mă întorc în "minunatul" Bucureşti. Da, corect, o să îmi treacă repede, însă aglomeraţia ordonată din traficul din New York o să îmi revină în minte cînd o să trec pe Ştefan cel Mare, casele de vînzare cu trei dormitoare, sufragerie, două băi, garaj şi piscină din Las Vegas care costă 99.000$ o să îmi apară în faţă în orice moment în care o să mă uit peste o ofertă pentru un apartament cu un dormitor şi o sufragerie din Prelungirea Ghencea, care costă 200.000 euro! Plus: o Corona în România 5 euro – Vegas 3$, un bilet de avion New York Las Vegas (5 ore de zbor), 200$, Bucuresti – Cluj, 150 euro într-un caz bun.

Aşa că, după toate exemplele pe care vi le-am dat, mai gîndiţi-vă o dată în a cataloga America. Eu unul nu mai sînt aşa de sigur că e aşa de rău cum credeam. Dimpotrivă, cred că, dacă îţi doreşti să ai o viaţă calmă, tihnită şi liniştită, ar trebui de mîine să vă faceţi bagajele. Nu de alta, însă iar avem alegeri!

×
Subiecte în articol: editorial