x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Baconsky, ce prăbuşire grandioasă!

Baconsky, ce prăbuşire grandioasă!

de Dan Constantin    |    23 Ian 2012   •   13:11
Baconsky, ce prăbuşire grandioasă!

Degringolada in Guvern si in PDL! Emil Boc, cu un discurs "al ultimei sanse", l-a dat afara din echipa pe Teodor Baconsky, ministrul de externe. Este un gest menit sa arate fermitate – eu conduc, eu destitui! – dar, care arata tot mai clar ca "vaporul" din Piata Victoriei a inceput sa se scufunde. Demiterea lui Baconsky trebuie pusa in legatura si cu functia de prim-vicepresedinte pe care a obtinut-o la Congresul PDL cu bilet de inscaunare de la Basescu. Curat si uscat, nou in politica si, logic, nepatat de greseli anterioare, lansat cu icre negre la Ateneu ca o mare speranta a dreptei, pontetialul prezidentiabil se prabuseste "in direct" ca urmare a unei gafe uriase, plecata din gandirea aroganta ce-l caracterizeaza. "Mahalaua violenta si inepta incolonata" – expresia care a rupt puntea de comunicare intre protestatari si Guvern, a fost postata pe blog de politicianul ramas acum fara "fonctie", si fara "coledzi".

Citeste si Bakonschi in ritm falubos


Aceasta revolutie, considerata a facebook-ului, face victime si printre blogeri! Banconsky iese din scena ca un episod de varf al tragicomediei jucate de premierul -papusa manevrat de la Cotroceni.

Senzatia lasata de decizia dura luata de Boc este ca privim la groaza unui echipaj aflat intr-un balon care pierde rapid inaltime si in gest de disperare, pentru a se salva, arunca, arunca lest. A renuntat dimineata la taxa auto, dorinta a manifestantilor! Dupa cateva ore, balonul pierde iar inaltime si nemaiavand de ce obiecte sa mai scape, trece la sacrificarea echipajului. Il arunca in hau pe cel mai gras si galoant, Teodor Baconsky – ministrul de Externe si nr. 2 in PDL. Asteptam urmatoarea miscare: pentru salvarea balonului, se va arunca in hau si nr. 1 din Guvern sau va fi sacrificata Elena Udrea, cea mult "cantata" in Piata Universitatii si in orasele tarii. "Greutatea" pe care Elena Udrea si-o arata deseori, cu influenta si putere mai mari decat ale premierului, considerata de fapt numarul 1 in Guvern ar fi o solutie pentru salvarea lui Boc. Va avea el curajul sa o faca sau Udrea va fi facuta "buf!" chiar de Palatul unde sare gardul.

Baconsky pleaca din Ministerul de Externe neregretat de diplomatii de valoare. A introdus in ministeriat haos in organizare, promovare pe criterii scoase din jacuzzi. Sa nu uitam ca el este si autorul unei legi a votului in strainatate care lasa deschisa poarta fraudei electorale de proportii. Basescu l-a sacrificat pe Baconsky cu sange rece, stiind ce pierde. Presedintele vrea sa astupe foamea de reforme a protestatarilor, transformandu-si in cadavre politice principalii colaboratori. Urmeaza si un harakiri in grup? Este posibil sa piara regimul dupa un ritual al onoarei? De unde atata onoare? Manevra lui Basecu-Boc tradeaza disperare si, este greu de crezut ca multimea se va linisti cu asemenea demiteri de calibru. Tara vrea pestele cel mare, pe marele tartor care nu se lasa dus cu una cu doua.

×