x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Barroso îl face praf pe Băsescu

Barroso îl face praf pe Băsescu

de Petru Calapodescu    |    18 Iul 2012   •   12:19

Unde dai si unde crapa... Asta-i zicala care se potriveste cel mai bine isteriei pe care Traian Basescu, Monica Macovei, Cristian Boureanu, Cezar Preda si ceilalti, cu chipuri si nume diferite, dar cu acelasi creier si scop, au declansat-o atat in tara, cat mai ales peste hotare. In toata nemernicia atacurilor lor ordinare, nu au tinut insa seama ca mistificarea se poate intoarce impotriva lor. S-au bizuit pe graba cu care aliatii lor din PPE, in cap cu Barroso si Angela Merkel le-au inghitit galusca, avand reactii complet anapoda fata de realitatea din Romania. Basescu a impins intoxicarea pana la o socoti o analfabeta pe Angela Merkel, neinstare sa citeasca si ea Constitutia Romaniei, sa vada ca procedura de demitere exista. Au fost astfel lansate dinspre PPE ultimatumuri complet nefondate privind statul de drept din Romania. Fara a se catadicsi sa se ia in calcul ca insasi Curtea Constitutionala a definit demersurile si evolutiile politice din ultima vreme ca fiind perfect constitutionale.
Un ultim racnet, mintindu-se pana si pe sine insasi, l-a avut gasca portocalie invocand Raportul Comisiei Europene asupra MCV, tocmai dat publicitatii. Raport in care "popularii" comisar pe justitie Viviane Reding si presedinte al UE Jose Manuel Barroso nu s-au putut abtine - desi documentul ar fi trebuit sa fie unul riguros, tehnic, nu redactat dupa draftul Monicai Macovei - sa nu includa soparle politice, cum ca statul de drept are grave probleme in Romania, politicul agreseaza teritoriul justitiei, iar majoritatea parlamentara si Guvernul Ponta au atitudini nedemocratice. Afirmatii aberante, care fusesera deja demontate, ba chiar se facusera concesii dincolo de "valorile si practicile europene", Antonescu si Ponta acceptand, in pofida recomandarilor contrare si solid argumentate ale Comisiei de la Venetia, pragul minim de 50%+1 prezenta la referendum. Desi se stie ca pedelistii vor sa boicoteze scrutinul.
Afirmatii aberante (dezavuate chiar de Sussane Kastner, vicepresedinta Bundestagului), dar care au fost incluse in Raport, devoaland partizanatul autorilor lui. Carora, insa, le-a scapat din vedere un lucru esential. Criticand aspru o serie de mizerii din justitie, tot facand referiri la ingerinta politicului, la mica si marea coruptie din tara, la ineficienta contracararii lor, tot insistand asupra calcarii in picioare a independentei magistratilor, uita ca raportul MCV vizeaza o perioada de... 5 (cinci) ani, de la aderarea Romaniei incoace, iar nu ultimele doua luni. Iar guvernantii din acesti 5 ani au fost Basescu (caruia Monica Macovei i-a pus inca mai de mult in mana pixul cu care sa numeasca politic, chiar clientelar, varfurile magistraturii) si trupetii lui din PDL. Care n-au dat fuga la Bruxelles sau la Berlin sa se planga ca, prin voia lui Basescu si Boc, hotararile judecatoresti erau aruncate la cos ori prorogate abuziv, ca ploua cu legi si ordonante neconstitutionale sau ca magistratii primeau indicatii scrasnite. Iar onorabilii din PPE n-au luat foc ca in Romania nu-i stat de drept, cum sustinea opozitia de atunci.
Invocand abia acum, la bilant, aceste tare, autorii Raportului, incercand sa-i faca praf pe Antonescu si pe Ponta, nu izbutesc decat sa scoata ei insisi mizeria ascunsa atatia ani sub pres de protejatul lor, pe nume Traian Basescu. Pe care, fie spus, ca sa fim corecti si sa indreptam dezinformarile sale, il asteapa, totusi, dosarul Flota (care, in ceea ce-l priveste, n-a fost inchis, ci numai disjuns, inculpatul beneficiind doar de o elastica interpretare a imunitatii), ca si alte cauze penale. Despre care o fi uitat el, dar nu si lumea.

×