x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Basescu - Geoana e finala mica a meciului Putere - Opozitie

Basescu - Geoana e finala mica a meciului Putere - Opozitie

de Marius Tucă    |    05 Mai 2004   •   00:00

A fost odata ca niciodata Primaria Capitalei.

Printr-o intamplare, ce-i drept, ea rezistase tuturor asalturilor de catindati si primari, care mai de care mai ’ot, care mai de care mai gospodar cu agoniseala lui. De la Halaicu pan-la Lis tot bucuresteanul ni s-a plans, si atunci cand politicianul s-a prins ca Primaria Capitalei e mai importanta ca toate cele, pana la prim-ministru si presedinte, a aparut Ciorbea. Victor Ciorbea. Cum la fel de bine ar fi putut aparea Ilie Nastase daca n-ar fi aparut Ciorbea. Victor Ciorbea. El fusese speranta cea cinstita a bucurestenilor care se obisnuisera ca primarele-general sa rada tot in cei patru ani de mandat. Dar n-a fost sa fie, dulcea primarie a fost inghitita in cele din urma cu fulgi cu tot de Basescu, care l-a intors din drumul sau aproape victorios pe Oprescu.

Au trecut anii si iata-ne astazi, stimate alegator, in fata celei mai importante batalii pentru Primaria Capitalei. Se infrunta pe viata si pe moarte. „Primarie, te halesc!", alias Traian Basescu, cu „Stimata Doamna, dati-mi voie sa va servesc!", alias Mircea Geoana. Batalia celor doi a nascut scenarii peste scenarii - adicatelea cine a pus la cale o miscare-surpriza - multe dintre ele serioase, unele de-a dreptul hilare.

Dar in spatele acestor scenarii, speculatii sau pe seama lor vor fi crosetate multe povesti de adormit alti candidati. Cert este ca aceasta batalie nu este o simpla batalie pentru alegerile locale. Este, daca vreti, finala mica a alegerilor din acest an, finala mare reprezentand-o alegerile pentru Cotroceni. Orgoliile aruncate in aceasta lupta sunt nemasurate. Traian Basescu isi joaca, poate, cariera politica, locul in partid si locul acestuia in Alianta. Pierderea acestei batalii, in cele din urma, de catre Basescu poate duce chiar la destramarea Aliantei cu liberalii. De partea cealalta, PSD-ul prin Mircea Geoana arunca in joc in afara de orgolii imaginea de invingator sau cea de partid de neinvins.
A fost odata ca niciodata Primaria Capitalei…

×
Subiecte în articol: editorial