x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Băsescu mai are de chemat bombardierele NATO

Băsescu mai are de chemat bombardierele NATO

de Petru Calapodescu    |    08 Aug 2012   •   10:27

Cu o imaginatie maladiva si evident dispus sa prelungeasca prin orice mijloc, cat ar fi de ordinar si antinational, criza politica, doar-doar vor infrange votul zdrobitor al 7,4 milioane de romani, comandoul basist pitit in str. Comanita a mai lansat o diversiune mizerabila. Cum oficialii UE, dandu-si seama ca au fost intoxicati, au lasat-o mai moale cu "lovitura de stat", Basescu si ai lui au inventat un nou scandal, legandu-l de remanierea guvernamentala. Pur si simplu, au auncat pe piata ideea ca, prin desemnarea lui Dan Sova ca ministru, Ponta a iritat la maximum comunitatea evreiasca, nu doar din tara, ci de pretutindeni. Fara a avea, de fapt refuzand, proprietatea termenilor, acuza Cabinetul ca e infestat de antisemitism!

De prisos sa mai aminitim ca, in urma cu cateva luni, o apreciere profund eronata privind holocaustul din Romania a senatorului Dan Sova a provocat indreptatite reactii. Dar Sova n-a intarziat sa-si faca sua maxima culpa, regretand greseala si cerandu-si scuze. Care i-au si fost acceptate, iar, chiar in aceste ziele, cand Basescu a relansat scandalul, dr. Alexandru Florian, directorul Institutului Elie Wiesel, a preciza ca incidentul era inchis inca de asta primavara. Cat de iubitor de tara e Basescu, turnand gaz pe un foc care fusese inabusit? Personal, m-a surprins neplacut faptul ca Basescu si-a gasit un aliat in persoana altminteri respectabilului deputat dr. Aurel Vainer, presedintele Federatiei comunitatilor evreiesti din Romania, care a reiterat si el teza falsa a antisemitismului, aprecierile si cuvintele sale sunand ciudat de asemanator cu ale lui Basescu, ba si, cu un ton parca amenintator, pe care nu i l-am recunoscut, lansand si ideea unor reactii ale organizatiilor evreiesti de peste hotare.

Cui folosesc asemenea scenarii? In nici un caz armoniei sociale. Doar lui Basescu. Fie spus, nu tin minte ca aceia care fac galagie acum pentru un incident stupid sa fi luat atitudine atunci cand oficiali unguri tropaiau prin Romania, organizand ceremonii de comemorare a bardului horthyst Jozsef Nyiro - un sustinator al regimului fascist ungar care a trimis la Auschwitz 400.000 de evrei din Ardealul ocupat in 1940 - fara ca presedintele Romaniei, Traian Basescu , sa scoata barem un cuvintel de protest. Explicabil apoi de ce: Orban Viktor, premierul ungar, avea sa-i sustina boicotarea referendumului de demitere. Asa stau lucrurile si acum, cand Basescu spera probabil ca puternicele organizatii evreiesti internationale sa se lase pacalite de el si sa-l sustina in disperarea cu care se agata de scaun, ca scut pentru el si camarila lui.

Oare ce mai urmeaza, dupa gogrita "antisemitismului", dar si dupa jalbele lui Zegrean trimise de pe litoral Comisiei de la Venetia si invocand presiuni insuportabile asupra CCR? Mai stii? N-ar fi de mirare sa auzim ca , in disperare de cauza, Basescu cere Comandamentului NATO sa trimita bombardierele sa ia ca tinta Parlamentul si Guvernul si sa le faca praf cu tot cu cei dinauntru, intrucat au pus la cale lovitura de stat prin care democratia e jugulata, iar Romania risca sa ajunga sub o dictatura feroce, cum el n-a avut timp sa instaureze.

×