x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Băsescu nu-i vinovat

Băsescu nu-i vinovat

de Lucian Avramescu    |    22 Iul 2012   •   12:08

Nenascutii prunci ai tarii mele, atunci cand vor veni pe lume vor avea o datorie de 5000 de euro. Aceasta malformatie fiscala, acest impozit aplicat pe prima respiratie ii aliniaza, sub aceeasi zodie nenorocoasa pe nascuti si nenascuti. Tara cu totul are datorii de peste o suta de miliarde de euro. Numai in ultimii doi ani, Traian Basescu a imprumutat, fara sa ma intrebe pe mine, pe tine, pe el, fara sa consulte Parlament, Guvern, fara sa puna aceasta intrebare la un referendum unde eu, tu, el puteam raspunde, inca douazeci de miliarde de euro. Tara n-a avut nici-un folos, in schimb niste averi au crescut fabulos. Sunt unii care cred ca pentru asta Basescu nu-i vinovat.

In tara mea oamenii se urasc intre ei. Niciodata intre oameni nu si-a facut loc atata ura. Ura macina familii si comunitati, ura s-a strecurat criminal intre pensionari si salariati, intre parinti si copii, intre oameni care pana ieri isi dadeau binete. Delatiunea, tradarea, ascultarea telefoanelor sunt la ordinea zilei. Unii cred ca pentru asta Basescu nu-i vinovat.

Lumea de afara a aflat de curand ca in Romania a avut loc o lovitura de stat. A spus-o presedintele. Incet, incet lumea de afara afla ca n-au fost scoase tancuri pe strazi, ca Parlamentul, in urma unui vot majoritar si-a schimbat, asa cum a facut-o si alte dati, presedintii. A mai cerut o consultare populara pentru a valida sau nu suspendarea presedintelui Republicii, gasit vinovat pentru multiple incalcari ale Constitutiei. In consecinta, nimic, dar absolut nimic nu justifica racnetele suspendatului si ale acolitilor lui ca ar fi avut loc o lovitura de stat. Lumea de afara a inceput sa priceapa ca-i o minciuna. Minciuna asta a speriat totusi mediul de afaceri, a zdruncinat moneda nationala. Noi platim aceasta minciuna. Si totusi, unii cred ca pentru asta Traian Basescu nu-i vinovat.

Tara mea avea o flota comerciala puternica. Aducea bani frumosi romanilor. Traian Basescu a facut ca aceasta flota sa dispara. Unele vapoare au fost cumparate de o firma norvegiana reprezentata de un anume Traian Basescu. Vanzatorul roman, cu rang de sef in ministerul de resort, se chema – coincidenta – tot Traian Basescu. Iscalitura olografa a vanzatorului, culmea culmilor, era aceeasi, pana la carliont, cu cea a cumparatorului. Niste milioane de dolari au plutit din cont in cont, pe la niste firme care nici nu existau in realitate, pana au disparut. Unii cred ca pentru asta Traian Basescu nu-i vinovat.

In tara mea, fara a fi nevoie, au fost amputate salarii si pensii, vandalizate drepturi elementare, de la cel la sanatate si invatatura, pana la laptele sugarilor si sprijinul pentru persoanele cu dizabilitati. Din aceste taieri nu s-au facut fabrici sau sosele. Banii acestia au sporit iar niste averi, aceleasi averi care mai sporisera si din imprumuturile externe. Unii cred ca pentru asta Traian Basescu nu-i vinovat.

Si totusi cineva este vinovat. Vinovat esti tu, cetateanule roman, compatriotul meu furat, batjocorit, inselat. Tu care l-ai adus la putere pe Traian Basescu si, orb din nou, ai fi in stare sa-l mai aduci o data. Trezeste-te omule, orice cosmar isi are un sfarsit. Pune-i cap pe 29 iulie.

×